Sjefredaktør Hans Christian Vadseth. Foto: Birgit Dannenberg

– Et av de bedre lønnsoppgjørene

Fevennen har kommet i havn med sitt lokale oppgjør. Men klubben fikk langt fra det de krevde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

2009 i har vært vært preget av store omstillinger og kutt, også i Fædrelandsvennen i Kristiansand. I april gjorde ledelsen i mediehuset det klart at 25 millioner kroner måtte kuttes fra utgiftene.

I slutten av november ledet sjefredaktør Hans Christan Vadseth de ansatte gjennom nok en stor omstilling da mediehuset valgte å ha en felles redaksjon for papir og nett..

Lommeboka

Gjennom nedbemanninger den siste tiden har 40 medarbeidere funnet veien ut døren i huset, 12 av dem fra redaksjonen. Nå er redaksjonsklubben og ledelsen kommet fram til enighet om årets lokale lønnsoppgjør.

Alle som er NJ-organiserte på huset får 10.000 kroner flatt. Avtalen gir også mulighet for en tusenlapp til, avhengig av hvordan det sentrale oppgjøret går til våren.

Etter det Journalisten kjenner til skal klubben ha forlangt nesten 19.000 kroner da forhandlingene begynte.

– Slik skal forhandlinger være, vi endte ganske langt unna der vi begynte òg. Når vi var innstilt på å føre forhandlinger, var vi også innstilt på et resultatet som merkes i lommeboka. Dette er vel et av de bedre oppgjørene i norsk mediebransje for tiden, sier sjefredaktør Vadseth.

Akseptere

Leder i redaksjonsklubben Marianne Gauslaa forteller at da forhandlingsutvalget spurte klubben om tilbudet fra ledelsen var godt nok, svarte et overveldende flertall i redaksjonsklubben at dette kunne man akseptere.

– Det ble også vedtatt en enstemmig uttalelse til ledelsen hvor vi forventer at redaksjonsledelsen tar ut tilsvarende kronebeløp når de justerer sin egen lønn. Det er ikke til å komme forbi at lønnsgapet mellom topp og bunn er usunt.

Gauslaa ønsker ikke å kommentere detaljene i de ansattes utgangskrav, men sier at beløpet som ble spilt inn var tuftet på Norges Banks prognoser for lønnsutviklingen neste år. Klubblederen forteller at de ansatte vil kjempe for å få til en lønnsmessig tilnærming til de andre Media Norge-avisene.

– Vi har eiere som tok ut 10 millioner kroner i utbytte. Så vi synes at vi må få vår del av verdiskapningen.

Lønnsforhold

Sjefredaktøren forklarer at man har tatt høyde for et oppgjør på høyde med resultatet i regnskapene. Vadseth forklarer at man ikke klarer det opprinnelige budsjettet for inneværende år, det har Fevennen måtte nedjustere.

– Vi har hatt runder med nedbemanning og da er det viktig at de som er igjen skal ha arbeids- og lønnsforhold som er gode.

Powered by Labrador CMS