Prinsesse Märtha Louise reagerer mot Dagbladet på Instagram.
Prinsesse Märtha Louise reagerer mot Dagbladet på Instagram.

Märtha Louise hardt ut mot Dagbladet:
– Bakholdsangrep

Skriver om journalist som gikk «undercover» i Sjaman Durek-økt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har hatt en mediestorm uten like brorparten av året, skriver prinsesse Märtha Louise på Instagram, og skriver at familien trenger ro.

Men de får de ikke, for Dagbladet begår et bakholdsangrep ved at en journalist later som hun er vanlig klient av sjaman Durek Verrett, og avdekker først etterpå at hun er journalist som vil skrive om opplevelsen, og kommer med kritiske spørsmål, skriver prinsessen videre.

Märtha Louise mener avisa bør lese Vær varsom-plakatens punkt 3.10 som sier at skjult kamera, mikrofon eller identitet kun skal brukes i unntakstilfeller for å avdekke forhold av vesentlig samfunnsmessig betydning.

– Selv om det sikkert er mange som er interessert i hvordan Sjaman Durek jobber, kan man vel neppe si at dette er av «vesentlig samfunnsmessig betydning», skriver prinsessen.

Dagbladet har selv slått kritikken mot avisa stort opp fredag formiddag, og omtaler situasjonen som et «pågående arbeid».

I artikkelen sier Dagbladet Pluss-redaktør Bjørn Carlsen at Dagbladet aldri kommenterer upublisert materiale, og ikke kommer til å kommentere innholdet i meldingene.

– På generelt grunnlag mener vi også det er helt legitimt å drive undersøkende journalistikk rettet mot private aktører som tilbyr behandling mot høy betaling, sier Carlsen til egen avis.


Powered by Labrador CMS