Hver tredje så siste Dokument 2

Over en halv million seere slo på graveprogrammet om French og Moland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdagen markerte en milepæl i TV 2s 17 år lange historie. Kanalen viste siste program i Dokument 2-serien. Den absolutt siste sesongen til graveredaksjonen ble også den neste beste sesongen målt i antall seere. I snitt har 447.000 seere, eller nesten 30 prosent av alle over tolv år som har sett på tv i sendetidspunktet, fulgt med på dokumentarene.

– Trist

Onsdagens sending om Joshua French og Tjostolv Moland ga programmet 516.000 seere og en markedsandel på 31,5 prosent i riksuniverset (alle over tolv år).

– Vi opplever at det var en vellykket sesong hvor vi både har levert seertall og god journalistikk. Jeg må si at det er trist at Dokument 2 er slutt. Det er første sesong i prime time på svært lenge, og det synes jeg vi viste vi fortjente, sier redaksjonssjef Mats Ektvedt.

Bongo

Han mener mer enn 500.000 seere er bra på et program om de to Kongo-farerne, siden den massive medieomtalen kan ha gjort noen lei.

Dagen etter seriefinalen virker det som om man i redaksjonen, som har hatt tolv mennesker knyttet til seg, er i vakuum. Redaksjonssjef Ektvedt forteller at det ikke ble holdt noen gravøl samme kveld som siste programmet gikk. Det kommer senere.

I boks

– Jeg tror vi tar samlingen på et senere tidspunkt, men helt sikkert før jul. Da kan vi bruke tid til å oppsummere og dele tanker oss mellom fra tiden i redaksjonen. Nå er folk litt i tenkeboksen på hva de skal gjøre fremover, sier han og legger til at han selv ikke vet hva han nå skal gjøre.

Powered by Labrador CMS