LESERAVISER: Aftenposten-redaktør Hilde Haugsgjerd regner med at vi i framtida vil merke at avisa er laget på oppdrag fra leserne. Foto: Kathrine Geard 20081201 Brukt på nett (20090907), 2009

Haugsgjerd vurderer avgang ved fylte 62 år

Men å slutte helt med arbeid vil hun neppe.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag morgen ble det kjent at Schibsted vil nedbemanne i sine mediehus gjennom gavepensjoner til ansatte som fyller 62 år i perioden 2012 til 2014.

Blant dem som er i denne gruppen i Aftenposten, er avisens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd. I sommer fylte sjefredaktøren 59 år. Haugsgjerd sier at hun ikke ser på AFP som et problem, men snarere et gode. Selv vil ikke hun bli omfattet av ordningen som nå tilbys de ansatte.

Går av om tre år

Som toppleder i Media Norge er hun omfattet av en annen pensjonsordning som hun mener ikke kan sammenlignes med det tilbudet som nå går ut til ansatte i hennes egen aldersgruppe.

– For min egen del har jeg lenge tenkt at når man fyller 62 år er det greit å ikke ha en fulldagsjobb og en så krevende jobb som i dag. Men jeg må ha noe å gjøre, kanskje litt frilans eller noen oppdrag.

– Det høres ut som om du har bestemt deg for at du vil ta ut AFP.

– Jeg tar ikke den avgjørelsen i Journalistens spalter. Og jeg har respekt for dem som synes det er vanskelig å avgjøre om de skal slutte.

Powered by Labrador CMS