Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Unge innvandrere velger nettet

Radio og aviser sliter med å nå ungdom med bakgrunn i tredje verden, viser fersk statistikk fra SSB.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rapporten «Kultur- og mediebruk blant personer med innvandrerbakgrunn» viser at fjernsyn og internett er foretrukne medier blant unge med innvandrerbakgrunn. SSB har målt mediebruken blant innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre.

Språkferdigheter

Intervjuene er foretatt på norsk og har dermed bare respons fra dem som behersker språket. Svarene viser at nær 60 prosent av dem som har bakgrunn i Asia og Afrika ikke leser papiravis i løpet av en vanlig dag, skriver SSBmagasinet.

Barn og unge med samme bakgrunn bruker mye tid til TV og internett sammenlignet med andre i samme alder. Fire av ti ser sendinger fra hjemlandet, men oppslutningen om NRK og TV 2 øker jo lenger de har bodd i Norge. De intervjuede har bodd i Norge i minst tre år.

Rapporten forteller at internettbruken er aller størst blant dem som har bakgrunn i Pakistan og Vietnam. Undersøkelsen viser at 40 prosent av de spurte med bakgrunn fra Asia, Afrika, Latin-Amerika og Europa utenom EU/EØS, snakker norsk hjemme. 53 prosent bruker foreldrenes morsmål. Det er det likevel ikke stor forskjell i mediebruken.

Her kan du lese hele rapporten (PDF).

Powered by Labrador CMS