Skup-konferansen har blitt arrangert ved Quality Hotel Tønsberg i en årrekke. Nå anbefaler kommuneoverlegen å avlyse arrangementet.
Skup-konferansen har blitt arrangert ved Quality Hotel Tønsberg i en årrekke. Nå anbefaler kommuneoverlegen å avlyse arrangementet.

Skup 2020 er avlyst

Tar myndighetenes råd til følge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld, fem dager etter at Journalisten først meldte at storkonsernet Schibsted vurderte å trekke sine påmeldte ansatte fra Skup-konferansen, bekrefter kommuneoverlege Sigmund Skei i Tønsberg at han nå anbefaler å avlyse hele arrangementet.

Konferansen var planlagt arrangert i Tønsberg fra 27. mars.

Kort tid etter melder Skup-arrangørene i en pressemelding at årets konferanse er avlyst.

Mer enn 600 pressefolk var påmeldt konferansen.

Klare råd

– Det er et såpass stort arrangement, og såpass klare råd fra Folkehelseinstituttet, at vi nå går ut med anbefaling om å avlyse eller utsette. Jeg har gitt beskjed til konferansen, sier Skei til Journalisten.

Arrangørene skriver at det ikke er praktisk mulig å utsette konferansen, og det blir derfor ingen konferanse i 2020.

– Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan gjennomføre Skup-konferansen, som vi vet at mange har gledet seg til, sier Skup-styreleder Silje S. Skiphamn i en pressemelding.

– Skup har den siste tiden hatt løpende dialog med lokale og nasjonale helsemyndigheter og hørt på de anbefalingene vi har fått.

Hun legger til at neste års Skup blir 16.-18. april.

Skup-lederen skriver videre at styret nå jobber med å kartlegge hvilke praktiske og økonomiske konsekvenser avlysningen får for stiftelsen.

Til alle som lurer på hva som vil skje med Skup-prisen for 2019, så forteller Skiphamn at den vil bli delt ut, men at styret må komme tilbake til når og på hvilken måte utdelingen skal skje.

Flere avlysninger

Anbefalingen fra kommuneoverlegen kommer kort tid etter at Folkehelseinstituttet gikk ut med konkrete råd om å utsette eller avlyse arrangementer med mer enn 500 deltakere, med tanke på smittespredning av koronaviruset.

Helt til tirsdag 10. mars har kommuneoverlegens råd vært at konferansen i utgangspunktet kan gå som planlagt.

– Nå er virkeligheten snudd litt på hodet. I går var det klart at man ikke ville legge restriksjoner på arrangementer, det ble overlatt til lokale myndigheter. Nå er rådene fra sentralt hold klare, og vi ser også at antallet tilfeller vokser bratt, så det er nok fornuftig, sier Skei til Journalisten.

Landslaget for lokalaviser (LLA) besluttet tidligere tirsdag ettermiddag å avlyse sitt planlagte landsmøte i Ålesund til helga, med rundt 220 påmeldte.

Tirsdag kveld kommer også beskjeden om at Medienettverket avlyser sitt vårmøte som skulle gått av stabelen 1. april.

– Det var helt naturlig for styret å landet på denne avgjørelsen nå i kveld. Vi har mange påmeldte, og gledet oss til å diskutere veien videre for Medienettverket. Men dette kan vi også gjøre senere i vår. Nå tror vi det er fornuftig å avvente, skriver Veslemøy Østrem, leder i Medienettverket, i en e-post til Journalisten.

Powered by Labrador CMS