Henrik Færevåg. Foto: Helge Øgrim

– Få våger å tenke nytt

Henrik Færevåg mener få har tatt innover seg endringene i medielandskapet når de diskuterer pressestøtten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det har skjedd en revolusjon, men så langt har de fleste snakket om marginale endringer, sier Færevåg.

Utvalgsmedlem Færevåg mente Fagpressens innlegg på dagens åpne høring i regi av Mediestøtteutvalget var det eneste som varslet nytenkning i forhold til støtten.

Skryter av fagpressen

– Vi må spørre oss om støtten skal sementere dagens ordning, som oppsto for over førti år siden, eller om vi skal ta inn over oss den revolusjonen som er skjedd. Jeg sammenligner dagens situasjon med det som hendte da flyene kunne krysse Atlanteren. Skal man da fortsette, og øke støtten til amerikabåtene, eller skal man tenke helt nytt. Jeg opplevde at Fagpressen våget å tenke litt større og trakk inn nye momenter til vurderingen, sier Færevåg til Journalisten.

Fagpressen gikk blant annet inn for at enkeltstående journalister og fagmiljøer skulle kunne få pressestøtte til prosjekter. Samtlige av de andre aktørene som uttalte seg før lunsjpausen har gått inn for at støtte skal gå til eksisterende redaksjonelle miljøer.

– Ikke snevert

NJ-leder Elin Floberghagen er ikke enig i at de andre aktørene har vært snevre i perspektivet.

– Jeg synes tvert imot at det har vært mange som har klart å se dette i et større perspektiv, sier Floberghagen til Journalisten.

Hun er enig i at omveltningene har vært voldsomme siden pressestøtten ble opprettet i 1969, men man må starte et sted.

– Jeg har som utgangspunkt at vi har en situasjon hvor interessen og mediekonsumet er større enn noensinne. Det betyr at vi gjør noe riktig. Jeg mener også at vi har høy kvalitet og stor spennvidde i meninger. Nå har vi en åpen høring hvor det er mange som kommer til orde, og det er også mange andre som skal ytre seg etter hvert. Jeg venter ikke noen revolusjon i hvordan støtten utformes, men vi har så vidt startet prosessen, så det er altfor tidlig å si hva det endelige resultatet vil bli.

Powered by Labrador CMS