Konsernredaktør John Arne Markussen i Berner Gruppen. Foto: Leif Gjerstad

Dagbladet var ikke invitert

Men ba seg selv med på mediestøttehøring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag samles medietopper til åpen høring med Mediestøtteutvalget på BI i Oslo. Schibsted, Edda, A-pressen, Polaris og Mentor Medier er blant de inviterte, men ikke Berner Gruppen.

Valgte ut

Nå har Dagbladets eier selv tatt affære og på eget initiativ sendt inn en høringsuttalelse til utvalget som de neste tolv månedene skal utrede mediestøttens framtid, forteller konsernredaktør John Arne Markussen. Utvalgets sekretær ser litt annerledes på forspillet.

– Markussen henvendte seg for en uke siden og spurte hvorfor de ikke var bedt om å skrive en høringsuttalelse. Vi forklarte at hensikten var å belyse de sentrale problemstillingene med innspill fra aktører som representerer ulike medietyper. Samtidig inviterte vi Berner Gruppen til å bidra, og fikk deres uttalelse i dag, sier Arne Krumsvik til Journalisten.

Se de andre høringsuttalelsene her.

Underlig

I sin uttalelse skriver konsernredaktør John Arne Markussen at Berner Gruppen er skuffet over at de ikke er invitert, og at de stiller seg undrende til at de ikke ble orientert om høringen. Berner Gruppen er heller ikke invitert til å lufte sine tanker under det åpne høringsmøtet på BI.

«Vi finner det bemerkelsesverdig at Berner Gruppen/Dagbladet som et av landets største – og uavhengige – mediehus ikke blir invitert når det arrangeres en høring hvor kanskje de viktigste premisser for utvalgets videre arbeid skal presenteres og drøftes,» skriver Markussen.

– Det er ingen som er valgt bort. Men for utvalget er det i denne fasen mest interessant å få svar på spørsmålene vi stiller oss, svarer Krumsvik. Han understreker at høringsuttalelsene ikke har noen formell status og antyder at det er av mindre interesse i denne fasen å høre enkeltaktørers presentasjon av egne behov. Utvalget har fått en rekke henvendelser fra medier og organisasjoner som mener de burde vært invitert.

Skjevhet

Dagbladet har vært i dialog med kulturminister Anniken Huitfeldt om pressestøtte. Avisen reagerer på at pressestøtten ikke bare skiller mellom medieplattform, men også mellom distribusjonsform. Noe som også understrekes i høringsuttalelsen.

Markussen skriver at det er et klart behov for å finne en riktig fordeling av mediestøtten:

»vi vil ikke unnlate å nevne den skjevheten som gjør at et enkelt mediehus i dag henter ut ca. en fjerdedel av den totale produksjonsstøtten. Dette må være helt i strid med ordningens intensjon.»

Pressestøtte

Konsernredaktøren i Berner Gruppen regner med at det er viktig for en samlet bransje at Dagbladet melder seg på debatten om hvordan ordningen skal videreføres.

Avslutningsvis skriver Markussen at Berner Gruppen med denne uttalelsen aktivt søker fremtidig mulighet for pressestøtte. Han understreker at det ikke dermed er sagt at det noensinne vil komme en slik søknad fra Dagbladet.

Powered by Labrador CMS