Lofot-Tidende har fått samme ansvarlige redaktør som Lofotposten. Men de to avisene opprettholdes som to selvstendige selskaper. Foto: Kathrine Geard

Lofot-aviser presse=støtte=vinnere

Opplagsnedgang gir 1,5 millioner kroner mer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Svolvær-baserte Lofotposten og Leknes-baserte Lofot-Tidende får til sammen 1,5 millioner kroner mer i pressestøtte i år enn i fjor. Det plasserer de to Amedia-eide avisene blant årets pressestøttevinnere.

Avisene ble tidligere i år samlet under felles ansvarlig redaktør, men opprettholdt som to selvstendige aviser. Før sommeren ble det kunngjort at Lofot-Tidende reduseres til ukeavis for å spare penger. Staben er også redusert til 15 redaksjonelt ansatte i de to avisene samlet.

Omstilling

Årsaken til løftet i pressestøtteinntekter er avisenes opplagsnedgang. Lofotposten har ramlet under 6.000 eksemplarer og kvalifiserer dermed for første gang til støtte. Det gir avisen 1,3 millioner kroner i inntekter. Lofot-Tidende har falt under 4.000 eksemplarer, og får dermed et ekstra tilskudd på 181.000 kroner sammenlignet med i fjor.

Ansvarlig redaktør Marianne Steffensen Kielland sier at Lofot-Tidende venter redusert støtte neste år igjen som følge av at antallet utgivelser halveres fra 101 til 52. 5. november kommer første utgave av den nye ukeavisen.

– Pengene kommer godt i den omorganiseringen vi står oppe i i Loften, sier Kielland.

Hun hjelper til med å demontere Lofotpostens Leknes-kontor da Journalisten ringer. Fra 1. november samles medarbeiderne i Lofot-Tidendes mer moderne lokaler fra. Lofotposten har fortsatt sitt hovedkontor i Svolvær.

Vinnere og tapere

Den største vinneren blant pressestøttemottakerne er Fiskeribladet Fiskaren, som får 1,6 millioner kroner mer enn i fjor. Årsaken er at nettavisen kvalifiserer til støtte.

De andre på topplista over de som får mer er Finnmarken med 1,3 millioner kroner, Dagen med en million mer og Avisa Hemnes, som er ny mottaker med 763.000 kroner.

De som får størst avkorting i tilskuddet fra 2013 er Nationen med 4,5 millioner kroner, Bergensavisen med 1,4 millioner kroner, Rogalands Avis med 950.000 kroner, Itromsø med 830.000 kroner og Fanaposten med en halv million kroner,.

 

Powered by Labrador CMS