Redaktør Knut Randem venter i spenning på mer informasjon om Facebook-innleggene som ble stanset som spam.

Nisjeavisa får Facebook-innlegg stoppet: – Forvirrende

Får innlegg merket som spam på mystisk vis, samtidig som mange britiske medier melder om samme problem.

Publisert

To ganger denne uka har nisjeavisa Bobilverden.no fått denne tilbakemeldingen på Facebook-deling av egen artikkel, på egen profil:

«Vi har fjernet innlegget ditt. Det ser ut som om du har prøvd å få likerklikk,  følgere, delinger eller videovisninger på en villedende måte.»

Begge innleggene har blitt stanset på vei ut. Andre delinger har derimot gått uten problemer.

– Undres

Det er første gang de opplever problemet, og det er absolutt forvirrende, synes ansvarlig redaktør Knut Randem. Nå venter de på utfallet av Facebooks gjennomgang av innleggene som har blitt stanset.

Randem peker selv på at flere britiske medier har meldt om samme problem, som Journalisten omtalte denne uka.

– Dersom flere opplever det samme, er jo dette ganske alvorlig. For vår del går vi nå på tå hev og undres hva som skjer med innleggene våre, skriver Randem i en e-post.

«Perfectly good news stories»

Det britiske bransjemediet Press Gazette har nylig fortalt at det spesielt er regionale medier med uavhengige utgivere som den siste tiden har opplevd samme problem:

Innlegg stanses med henvisning til at de er spam – søppelinnlegg.

Emma Meese, leder ved universitetssenteret ICNN (Independent Community News Network) forteller avisa at de kjenner til minst seks medier som har opplevd problemet med at det hun kaller «perfectly good news stories» blir stanset den siste måneden.

Mange av disse mediene har tradisjonelt hatt en stor andel av trafikken sin fra nettopp Facebook.

– Det blir stadig vanskeligere å synes der, så Facebook blir stadig mindre viktig for oss, men fortsatt får vi en del lesere fra sakene som deles der, skriver Bobilverden-redaktør Randem.

Journalisten har henvendt seg til Facebook og eier Meta, hittil uten respons.

Powered by Labrador CMS