#njlm17

Den nye nestlederduoen Hege Iren Frantzen og Dag Idar Tryggestad på landsmøtet torsdag. Foto: Bjørn Åge Mossin

Hege Iren Frantzen valgt til ny leder for NJ

FORNEBU (Journalisten:) Dag Idar Tryggestad er ny nestleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Se videointervju med den nyvalgte lederduoen nede i artikkelen

Hege Iren Frantzen fra NRK ble valgt som ny leder for Norsk Journalistlag i 11-tiden torsdag formiddag. Hun takket delegatene for tilliten etter valget.

– Takk for at dere har valgt et så godt landsstyre. Det er en ære å være tilltsvalgt for NJ, og dere gjør en svært viktig jobb for medlemmene. Ingen tror at tiden vi går inn i vil bli en dans på roser. Det ligger krevende oppgaver foran oss. Men det er nå vi må legge rammene for framtiden. Vi utgjør en forskjell, både når vi er på jobb og når vi har armbåndet med «Tillitsvalgt» på, sa Frantzen.

Om framtiden sa den nyvalgte NJ-lederen:

– Jeg har skikkelig tro på journalistene og journalistikken. Fri og uavhengig journalistikk er viktigere enn noen gang.

Det nyvalgte landsstyret. Foto: Martin Huseby Jensen.

Ingen kampvotering

Dag Idar Tryggestad fra Bergens Tidende er valgt som ny nestleder. Det var ingen motkandidater under valget.

Landsmøtet har for øvrig valgt Kjersti Fikse Ness fra Adresseavisen, Håkon Okkenhaug fra Trønder-Avisa, Henrikke Helland fra TV 2, Dennis Ravndal fra Schibsted, frilanser Anette Andresen, Robin Mortensen fra NRK, Sonja Nordanger fra Aller Media, Christer Pedersen fra iTromsø, Lars Døvle Larssen fra Tønsbergs Blad, Frank Lynum fra Aftenposten, Pål Hellesnes fra Klassekampen, Britt-Ellen Negård fra Glåmdalen og Rolf Johansen fra NRK som nye faste landsstyremedlemmer.

Monica White Martinsen fra NRK er valgt som første, og fast møtende vara. Trude Furuly fra NJ Student, frilanser Toralf Sandåker, Lene Svenning fra LO Media, Eirin Larsen fra NRK Rogaland, Arne Ingmar Eggen fra Agderposten, Stein Akre fra TV 2 og frilanser Jathushiga Raja ble valgt som øvrige varaer.

Les mer om de nyvalgte her.

Da valgkomiteens leder Sven Arne Buggeland la fram innstillingen onsdag, sa han at det mener tyngdepunktet av medlemmer må ligge der utfordringen er størst:

– I børsnoterte mediehus som rammes hardt av annonsesvikt og møter skjerpede avkastningskrav fremover. Vi tror NJ må håndtere omfattende nedbemanning også de neste årene. Men de aller fleste skal være igjen – og NJ må være en organisasjon som forstår den nye digitale hverdagen, også.

Han sa at NJ trenger landsstyrerepresentanter som kan løfte blikket fra eget ståsted og møte dem som opplever en annen virkelighet, med innlevelse og forståelse.

– Vi har spurt om bransjens utfordringer og fremtid, om prinsipielle spørsmål og holdninger, om NJs virksomhet og økonomi, om hva de brenner for. Og vi har fulgt kandidatene på talerstolen.

Flere unge

Under debatten til valg torsdag tok frilansrepresentant Eskil Wie Furunes ordet. Han sa at landsstyret har høy gjennomsnittsalder, og at det er gledelig at valgkomiteen har tatt hensyn til dette i den nye innsillingen.

– Det er viktig at det ikke fremover blir sett på som utradisjonelt å velge unge tillitsvalgte. Forskjellige faser av livet byr på forskjellige problemstillinger. Man får også ulike tilnbakemeldinger om ulike problemstillinger. For meg som frilanser er den problemstillingen fortsatt gjeldende, sa Furunes, og fortsatte:

Han viste til at politiske partier gjerne har en ungdomsrepresentant fast møtende i sentralstyrer.

– Det her er et signal til valgkomiteen fremover, og ikke mistillit til forslaget. Jeg har tillit til de som er innstilt. Jeg håper studentliv og frilans vil stå høyt på agendaen. Godt valg.

Powered by Labrador CMS