REAGERER: Thomas Spence i NJ synes ikke det er en god ting at Bemanningsbyrået flytter inn i Media City Bergen.
REAGERER: Thomas Spence i NJ synes ikke det er en god ting at Bemanningsbyrået flytter inn i Media City Bergen.

Vikarbyrå inn i Media City Bergen

Bemanningsbyraaet flytter inn i mediehuset sammen med blant annet NRK og TV2. Det vekker reaksjoner hos Norsk Journalistlag. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er vi sterkt imot. Bruk av vikarbyråer i mediebransjen svekker arbeidstakernes rettigheter, det skaper mer utrygghet og fører til dårligere journalistikk i den andre enden, sier Thomas Spence, leder av Norsk Journalistlag til Klassekampen

Bemanningsbyraaet var et av de første selskapene som fikk leiekontrakt i Media City Bergen. Norsk Journalistlag er overrasket over at de ansatte i mediebedriftene ikke har fått vite om dette tidligere.

Også de lokale journalist-klubbene i Bergen reagerer på at de får et vikarbyrå som nærmeste nabo. Nå vil de be ledelsen i sine respektive mediebedrifter om en forklaring.

Mona Lavik Sletten i Bemanningsbyraaet tror manglende kunnskap om bransjen er årsaken til at tanken om et vikarbyrå i en medieklynge som Media City møter motstand.

– Jeg forstår at journalister kan synes det er litt uvant, men så snart de blir kjent med oss og ser hvordan det fungerer, tror jeg skepsisen vil bli litt mindre. Det er ikke sikkert at mediebedriftene tenker på å leie inn på denne type personell heller, sier Sletten som ikke avviser at de kan ansette en fagperson inn mot mediabransjen. 

 

Powered by Labrador CMS