Nils E. Øy (til høyre) skal lede Presseforbundet fram til tilsetting av ny generalsekretær. Her sammen med PFUs leder Alf Bjarne Johnsen. Foto: Bjørn Åge Mossin

Nils E. Øy (70) konstitueres som generalsekretær i Presseforbundet

Supervikaren inn i ny rolle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige måned ble det kjent at Kjersti Løken Stavrum slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund for å bli direktør i Tinius-stiftelsen, som er kontrollerende eier i mediekonsernet Schibsted.

Stavrum hadde opprinnelig seks måneders oppsigelsestid, men nå har Presseforbundet konstituert Nils E. Øy som ny generalsekretær. Han går inn i stillingen i månedsskiftet november/desember, avhengig av når Stavrum tiltrer sin nye jobb.

Øy får nå altså blant annet ansvaret med å lede sekretariatet som forbereder saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Bytter rolle

– Det blir trolig 1. november. Det blir forhåpentligvis ikke for så lang periode. Presseforbundet tar sikte på å få Kjerstis etterfølger på plass så fort som mulig, sier Øy til Journalisten.

Han gikk av med pensjon som generalsekretær i Norsk Redaktørforening i 2013, men har de siste månedene vikariert som seniorrådgiver med offentlighetsspørsmål i Norsk Presseforbund. Han skulle uansett stå i det vikariatet fram til påske, og er innstilt på å måtte jobbe fram til sommeren om nødvendig. Nå bytter han altså rolle, og engasjerer heller arbeidskraft ved behov på offentlighetsspørsmål.

Øy humrer mildt når Journalisten sier at alderen hans på 70 år (71 i januar) er jevngammelt med de to amerikanske presidentkandidatene.

– Kommer du til å søke jobben som generalsekretær?

– Nei, det gjør jeg så avgjort ikke, humrer Øy videre.

– Du rakk aldri å begynne å nyte ditt otium?

– Joda. Mitt otium er å fortsette å bruke tiden på det som opptar meg.

Godt kvalifisert

Styreleder Gunnar Kvassheim i Norsk Presseforbund sier at 70-åringen er en usedvanlig godt kvalifisert kandidat i rollen som konstituert generalsekretær.

– Han kjenner Presseforbundet godt og kan gå inn med full kraft fra det øyeblikket han konstitueres fra, sier Kvassheim.

Han sier at Presseforbundet kom til at det var en god løsning å konstituere en generalsekretær, ettersom det kan vise seg at den som ansettes også har seks måneders oppsigelsestid.

Les også: Jakten på Kjersti Løken Stavrums etterfølger er i gang

Powered by Labrador CMS