Styret i Sportsjournalistene 2018/2019: Fra venstre Reidar Sollie, Gunnar Grindstein, Regine L. Anthonessen, Karin Hanstensen, Vegard Jansen Hagen, Carina Alice Bredesen og Erik Johansen. Foto: Sportsjournalistene.no
Styret i Sportsjournalistene 2018/2019: Fra venstre Reidar Sollie, Gunnar Grindstein, Regine L. Anthonessen, Karin Hanstensen, Vegard Jansen Hagen, Carina Alice Bredesen og Erik Johansen. Foto: Sportsjournalistene.no

Sportsjournalistene med rekordhøy kvinneandel

Men er likevel ikke fornøyde.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er med glede Norske Sportsjournalisters Forbund registrerer at medlemsmassen for første gang har en kvinneandel på over 10 prosent, skriver forbundet i en pressemelding.

Opptellingen av medlemmer pr oktober 2019 viser at Sportsjournalistene har 11,6 prosent kvinner. Det vil si 59 kvinner av totalt 500 medlemmer.

– Det er veldig hyggelig at vi endelig er over 10 prosent, sier Reidar Sollie, leder i Sportsjournalistene, ifølge pressemeldigen.

Forbundet skriver at det har ligget stabilt med en kvinneandel på 10 prosent i veldig lang tid.

– Det er interessant at det har ligget så stabilt så lenge. Økningen vi har sett nå kommer først og fremst fra etermediene, sier Sollie.

21 av kvinnene er skrivende journalister, mens 35 jobber i etermediene (TV og radio). De siste tre er fotofrilansere.

TV 2 er det mediehuset med flest kvinnelige medlemmer.

– Det er gledelig at det er økende interesse for fagfeltet blant kvinner. Vi har vært en veldig mannsdominert bransje, og selv om vi nå har en økning i kvinneandelen sier vi oss ikke fornøyd med dette. Flere kvinner gir oss flere innfallsvinkler, og Sportsjournalistene skal fortsette å ha kvinneandelen på agendaen, sier Sollie.

I 2009 var det 521 medlemmer i styret til Norske Sportsjournalisters Forbund, hvorav 49 kvinner. 17 av de 49 er fortsatt medlemmer.

– Vi har snakket med medlemmer som har hoppet av. Det har først og fremst vært av tradisjonelle årsaker, at ubekvemme arbeidstider og reiser, som er en stor del av sportsjournalistikken har vært vanskelig å kombinere med familieliv, forteller Sollie.

Han forteller at Mette Bugge i Aftenposten, en av de mest kjente kvinnelige sportsjournalistene i Norge, er medlem nummer to. Karen-Marie Ellefsen i NRK er medlem nummer sju, men deretter er det et langt sprang ned til Karin Hanstensen i Østlandets Blad, som er nummer 83.

Powered by Labrador CMS