NRK tapte i tingretten og valgte ikke å anke saken til lagmannsretten. Foto: Birgit Dannenberg

NRK dropper anke

Dermed vant vikaren over giganten og får fast jobb.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nesten tre uker etter at Oslo tingrett slo fast at NRK måtte ansette sin tidligere vikar i en fast jobb tilsvarende 76 prosent stilling, er det klart at rikskringkastingen ikke vil anke dommen fra tingretten.

- Dette bør få ringvirkninger inn i NRKs vikarpraksis, sier NJ-advokat Knut Skaslien som har representert mannen. - Dommen viser at NRK har drevet med en praksis som ikke står seg.

Journalisten som gikk til sak ønsker å være anonym, da en sak som dette vil heftes ved ham videre i karrieren. Siden oktober 2010 har han arbeidet i ulike vikariater i NRK frem til i fjor sommer. Da fikk han beskjed om at kontrakten var utløpt og at denne ikke ville bli fornyet.

- Jeg er glad for å ha vunnet saken. Samtidig er det leit at NRK ville ta denne saken så langt som til tingretten. De hadde ingen god sak, sier journalisten.

Han forteller at selv om det er godt å ha vunnet, har det samtidig vært en tung sak for ham. Nå er han spent på hvordan det vil bli å begynne i NRK igjen.

Eneste dialogen så langt har vært med NRKs advokat Camilla Steenbuch som har informert om at anken droppes. I denne samtalen ble det ikke drøftet detaljer.

- Jeg regner med at det vil være et møte hvor dato for starttidspunkt og hvor jeg skal jobbe avklares.

NRK må ansette journalisten, men det er ikke avklart hvor.

Journalisten er i dag i et engasjement som løper ut juni.

Mens han har ventet på dommen, er et av arbeidene han har jobbet med etter at NRK sendte ham på dør, blitt nominert til Gullruten.

- Det var veldig deilig oppe i det hele!

Dommen fra tingretten sier at mannen har krav på 75 prosent stilling fast, samt 80.000 kroner i erstatning fra NRK.

 

Powered by Labrador CMS