Foto: Katrine Geard.

NRK varsler programkutt

Får halvparten av hva de ba om.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen forslår å øke lisensavgiften med 40 kroner i året. Det betyr at hvis budsjettforslaget går gjennom i Stortinget, vil NRK-lisensen økes til 2.478 kroner i året. Økningen skal ifølge regjeringens forslag dekke deler av lønns- og prisveksten i NRK.

Regjeringen gjør det samtidig klart at NRK også må dekke deler av denne veksten selv gjennom innsparinger og effektivisering.

Kutt

Økningen er halvparten av det NRK ba om, og forskjellen utgjør rundt 75 millioner kroner for kringkastingen. Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas sier i en melding at budsjettforslaget innebærer kutt i programtilbudet.

– Vi kan ikke i dag konkretisere hvilke programmer eller produksjoner dette vil ramme, og vårt mål er alltid å skjerme tilbudet til publikum lengst mulig. Vi er nå midt i en budsjettprosess, og først når budsjettet for 2011 er klart mot slutten av året, vil vi vite konsekvensene.

Kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin vil ikke si noe om dette kan bety et redusert nyhetstilbud, og henviser til pressemeldingen fra kringkastingssjefen.

– Alle muligheter er på bordet, men vi kommer ikke til å kommentere konkrete tiltak, sier Sandvin.

Powered by Labrador CMS