Sunniva Skurtveit og Elina Rydland Ørnhaug har fått jobb i NRK Trøndelag.

MEDIEFOLK:

NRK i Trondheim ansetter to nye journalister

– Knalldyktige og hardtarbeidende reportere som til de grader har vist at de fortjener en plass på nyhetslaget vårt, sier nyhetsredaktør.

Publisert

Sunniva Skurtveit (28) og Elina Rydland Ørnhaug (25) er ansatt som digitale nyhetsjournalister i NRK Trøndelag, skriver NRK i en pressemelding.

Begge to har vært vikarer på nyhetsgulvet i Trondheim, og var blant 63 søkere til to faste stillinger.

Nyhetsredaktør Nareas Sae-Khow er meget glad for å få dette på plass før sommerferien:

– Sunniva og Elina er knalldyktige og hardtarbeidende reportere som til de grader har vist at de fortjener en plass på nyhetslaget vårt. Teften og gjennomføringsevnen til Sunniva og Elina vil definitivt bidra til at vi blir enda bedre på blant annet politikk, krim og breaking i vår nyhetsoperasjon.

Ørnhaug har en bachelorgrad i journalistikk fra Universitetet i Bergen, og har erfaring som blant annet nattevakt i TV 2 og som frontsjef i Nidaros. Hun har siden januar 2023 vært i vikariat som digital journalist på nyhetsgulvet i Trondheim.

– Det er kjempestas å få bli en fast del av gjengen her på Tyholt. Jeg har vært her som både praktikant og vikar over tid, og trives kjempegodt. Det er en veldig fin arbeidsplass med gode kollegaer, som jeg lærer mye av, sier Ørnhaug.

Skurtveit er utdannet som lektor i samfunnsfag og matematikk og har bakgrunn fra NRK Nynorsk mediesenter, hvor hun var praktikant høsten 2022. Hun har siden hatt praksis og jobbet i vikariat i NRK Trøndelag.

– Fra jeg begynte i vikariat her våren 2023, har jeg fått prøve meg på alt mulig. Fra programleder på radio til krimjournalist og nå som politisk journalist. Nå ser jeg veldig frem til å utvikle meg videre og bidra til god journalistikk på nynorsk fra Trøndelag, sier Skurtveit.

Powered by Labrador CMS