Ole Eivind Henden er til vanlig redaksjonssjef innenriks i Nyhetsdivisjonen i NRK. I sommer opplevde han noen dramatiske timer på fjellet og i ambulansehelikopteret.

NRK-leder fikk hjertestans i ambulansehelikopteret

Dramatisk fjelltur for Ole Eivind Henden.

Publisert Sist oppdatert

Sommerferien fikk en brå og dramatisk slutt for Ole Eivind Henden, som til vanlig er redaksjonssjef innenriks i Nyhetsdivisjonen i NRK.

Henden har delt om hendelsen på sosiale medier, og nylig fortalt historien sin til Avisa Firda.

Alene på vei opp på fjellet Melshornet merket han at kroppen var i ulage; det verket i venstre arm og pusten var anstrengt. Fra toppen ringte han 113.

Men da hadde dramatikken bare såvidt startet.

– Glir inn i drøymeland

For etter å ha ventet i 25 minutter på toppen ble Henden hentet av ambulansehelikopter. Noen minutter senere gikk helikopter inn for landing i Ålesund.

Og da stanset Hendens hjerte.

For ham selv opplevdes dette helt udramatisk, forteller han til Firda.

– I det vi går inn for landing, kjenner eg at eg er veldig søvnig. Det er den beste beskrivinga eg kan gi. Og så sovnar eg, og glir inn i drøymeland.

To sjokk fra hjertestarteren, mens helikopteret står på landingsplattformen, måtte til for å starte Hendens hjerte igjen. En blodpropp i hjertet lå bak den akutte hendelsen.

– Må ta det på alvor

Tre uker etter hendelsen forteller Henden til Firda at han er ved godt mot, og at han kom fra hendelsen uten skader på hjertet.

I tiden fremover venter rehabilitering, tilpasning av en ny hverdag og gradert sykemelding. Selv ser Henden for seg å være tilbake på jobb i løpet av høsten.

Han velger å se på hendelsen som en korsvei som byr på muligheter, og samtidig ta den på alvor, sier han til Firda:

– Ein må innsjå at ein ikkje er supermann og ikkje berre springe vidare og tenke at dette var ein dårleg dag i juli. Ein må ta det på alvor, sier han til avisa.

Journalisten har vært i kontakt med Ole Eivind Henden, som er kjent med at vi omtaler saken.

Powered by Labrador CMS