Usikker på NRK-flytting

Men langt fra senkede skuldre i NRK Østlandssendingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble det kjent at de ansatte i NRK Østlandssendingen var sterkt kritiske til forslaget om at de skulle flyttes fra Torshov til hovedkontoret på Marienlyst. Mandag ble det klart at NRK-ledelsen foreslår å flytte distriktskontoret til hovedkontoret, men bare om det er plass nok.

Klubbleder Olav Juven i NRKJ Østlandssendingen sier til Journalisten at han er langt fra overrasket over beslutningen fra sentralt hold og at det var omtrent som forventet.

Blir ikke splittet

– Det som blir sagt er at vi flyttes forutsatt det er ledig lokaler og samtidig som vi skal opprettholdes som en selvstendig enhet, sier Juven.

Han forteller at de har fått løfter fra ledelsen om at distriktskontoret skal flyttes samlet og at de skal få sammenhengende lokaler. Det mener han er et positivt signal.

Utredes

– Men det skal utredes og jeg kan ikke se at det er mulig å skaffe oss lokaler av denne type på Marienlyst. Vi trenger et distriktskontor med alle fasiliteter og all infrastruktur knyttet til studioer, redigeringsrom egen bilpark.

Selv om Juven tviler på at det er praktisk mulig å få til noen flytting, så er det heller ikke tid for å senke skulderne.

– Nei, det vil jeg ikke si. Det er ikke tatt noen endelig beslutning. Vi hadde heller ikke forventet noe endelig vedtak, siden en eventuell flytting avhenger av så mye, blant annet de rette lokalene.

Powered by Labrador CMS