På bildet: Mari Rollag Evensen, Nina Birgitte Einem, Karoline Riise Kristiansen, Geir Bjarte Hjetland, Håvard Grønli (på veggen), Laurie MacGregor og Vibeke Fürst Haugen.
På bildet: Mari Rollag Evensen, Nina Birgitte Einem, Karoline Riise Kristiansen, Geir Bjarte Hjetland, Håvard Grønli (på veggen), Laurie MacGregor og Vibeke Fürst Haugen.

NRKs valgprosjekt hedret med språkpris

Valgprosjektet 2023 ble i dag tildelt Kringkastingssjefens språkpris.

Publisert Sist oppdatert

Juryen har talt: Vinneren av Kringkastingssjefens språkpris er NRKs valgprosjekt, skriver NRK i en pressemelding.

«Juryen er imponert over valgprosjektet 2023s metode og mener den er viktig for at flere kan delta i demokratiet og bruke sin stemme – på eget språk», skriver juryen i sin begrunnelse.

Videre heter det:

«Valgprosjektet 2023 inkluderte NRKs store språkoppdrag på en enkel og naturlig måte, fra start. Valgomaten og Lokalvalgguiden skapte historie. For alle de 357 kommunene var tekstene skrevet på minst to språk. For 11 kommuner var tekstene på nordsamisk. Prosjektet «framelsket» klarspråk og et forståelig språk for alle, på alle plattformer, ikke minst på nett.»

– Valgdekning ligger tett inntil hjertet av allmennkringkasteroppdraget. Når NRK lager valginnhold er det viktig at flest mulig av publikum tar del i det, sier Laurie MacGregor, prosjektleder for NRKs valgdekning, i pressemeldingen.

Hun legger til:

– Språk er avgjørende for at demokratiet vårt fungerer: Alle har en stemme, men en forutsetning for at flest mulig deltar, er at NRKs dekning når og blir forstått av alle – uansett bakgrunn. Derfor satte vi høye språkambisjoner for NRKs valgdekning i 2023. Ambisjoner som vi til dels nådde - og det vi ikke helt fikk til, skriver vi opp på en liste til 2025.

Det var over 30 nominasjoner til årets pris.

Juryen har bestått av språkdirektør i Språkrådet, Åse Wetås; leder for språkstyret i NRK og regionredaktør for NRK Nord, Nina Birgitte Einem; språkkontakt, journalist for NRK Rogaland og medlem av språkstyret, Mari Rollag Evensen og språksjef i NRK, Karoline Riise Kristiansen.

Powered by Labrador CMS