Sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB. Foto: NTB

NTB rapporterer rekordresultat

Omtrent halvparten av resultatet før skatt på 44,4 millioner kroner skyldes pensjonsendring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Telegrambyrå (NTB) skriver i en pressemelding at de oppnådde et resultat før skatt på 44,4 millioner kroner i fjor. Justert for en engangseffekt som følge av en endring av pensjonsordningen i selskapet rapporterer NTB resultatet før skatt som 21,7 millioner kroner.

– Alle virksomhetene i NTB-gruppen kan vise til resultatmessig fremgang. I tillegg har et oppkjøp av 100 prosent av aksjene i Universum AS gitt en positiv resultateffekt, sier sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i pressemeldingen.

NTB oppgir at resultatet før skatt året før, i 2014, til sammenligning var på 15,2 millioner kroner.

Tjener på eiernes krise

Nyhetsbyrået eies av en rekke medier, hvor NRK, Amedia og Schibsted-aviser er blant de største. Dagens Næringsliv (DN) skriver mandag at NTB paradoksalt nok tjener penger samtidig som eierne opplever økonomisk motgang.

– Det er ingen tvil om at mediene i økende grad outsourcer oppdrag, også til NTB. Vi tror den trenden vil fortsette, sier Bjerketvedt til DN (krever betaling).

Nyhetsbyrået rapporterer om driftsinntekter (omsetning) på 232,8 millioner kroner i fjor, noe som skal være opp 10,5 millioner kroner fra året før. NTB understreker at de fører konsernregnskap og at dattervirksomheter som Retriever, Universum, Nyhetsgrafikk, NTB Arkivtekst og Samfoto bidrar vesentlig til omsetning og resultat.

«Bidragene fra disse selskapene står for 84 prosent av 2015-resultatet. Selskapets tradisjonelle kjernevirksomhet, nyhetstjenesten, balanserer på et resultat rundt null. Slik har det vært i en årrekke,» heter det i pressemeldingen.

Fototjenesten NTB scanpix inngår som et forretningsområde i nyhetsbyrået, og er ikke eget selskap.

Powered by Labrador CMS