Medieinvestor Odd Reidar Øie og Helgelands Blad tar over Ytringen.
Medieinvestor Odd Reidar Øie og Helgelands Blad tar over Ytringen.

Trønder-Avisa selger seg ut av Ytringen

Helgelands Blad og medieinvestor Odd Øie tar full kontroll.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter over 20 år som helt eller delvis eier av Ytringen Avis i Ytre Namdal har styret i Trønder-Avisa besluttet å selge sin eierandel i selskapet til medieinvestor Odd Reidar Øie.

– Vi tror det er bra for selskapet at man får en eier som kan bidra til videreutviklingen av Ytringen, sier administrerende direktør i Trønder-Avisa, Arve Løberg.

Trønder-Avisa kjøpte Ytringen Avis med virkning fra 1. januar 1994 av Eigil Hyldmo, som i sin tid grunnla avisa med hovedkontor på Kolvereid. For vel 10 år siden solgte Trønder-Avisa vel halvparten av selskapet til Helgelands Blad og til en del lokale aksjonærer.

– Allerede den gang signaliserte ledelsen i Trønder-Avisa at vi mente det var riktig å selge seg helt ut av Ytringen. Men vi valgte å beholde 47 prosent av aksjene i selskapet fram til nå. Etter at vi kjøpte Namdals-Avisa i fjor har det vært enda viktigere å få avklart eierforholdet i Ytringen. Vi har hatt konstruktive samtaler med Helgelands Blad og Odd Øie, som er en av eierne i Helgelands Blad.

– Vi har opplevd Trønder-Avisa som en god samarbeidspartner, men har forståelse for at de ønsker å bruke sine krefter på integrasjonen mellom Trønder-Avisa og Namdals-Avisa, sier Øie, som formelt kjøper Trønder-Avisa sin eierpost med virkning fra 1. april.

En viktig beslutning for selskapet er hvem som skal lede det framover. Daglig leder og redaktør Tor Ludvigsen slutter i selskapet til sommeren og det er satt i gang en prosess med å rekruttere ny leder til selskapet.

– Vi har tro på Ytringen i et distrikt hvor det er god vekst og en solid utvikling i hele den maritime sektoren, sier Øie, som er godt kjent i Namdalen som mangeårig investor i distriktets eneste børsnoterte selskap, Namsos Trafikkselskap.

– Vi ønsker alle medarbeiderne i Ytringen Avis lykke til i det viktige arbeidet med å videreutvikle avisa i en spennende og viktig region i Trøndelag, sier Løberg.

Powered by Labrador CMS