Olav Rønneberg går fra NRK til TV 2.

MEDIEFOLK:

Olav Rønneberg forlater NRK

Krimkommentatoren blir redaksjonssjef hos «Åsted Norge» på TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Det melder TV 2 i en pressemelding.

– Olav er, slik vi ser det, rett og slett en av Norges fremste krimeksperter, sier TV 2s programredaktør Trygve Rønningen.

– Kunne ikke takke nei

Olav Rønneberg blir redaksjonssjef for «Åsted Norge» fra høsten av. Han har bakgrunn som krimreporter i P4, TVNorge og har siden 2009 vært journalist, vaktsjef og kommentator i NRK.

– Dette var rett og slett et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Nå får jeg muligheten til å lede arbeidet med Norges største og mest anerkjente krimprogram, og det er utrolig spennende å få være med å bygge videre på dette konseptet. Jeg gleder meg stort til å jobbe med alle de dyktige menneskene både i redaksjonen og i produksjonen, sier Rønneberg i pressemeldingen.

Programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2, Trygve Rønningen, er glad og stolt over at «Åsted Norge» får en kapasitet som Rønneberg med på laget. 

Naturlig fornyelse 

Ifølge Rønningen er det naturlig å ønskelig med fornyelse av «Åsted Norge». Programmet produseres av produksjonsselskapet Mastiff og nåværende redaksjonssjef, Asbjørn Olsen, skal ifølge pressemeldingen fortsette å bidra i en overgangsfase. 

– Etter 140 direktesendte reportasjemagasiner gjennom snart seks år er det fornuftig å overlate stafettpinnen til andre. Programleder Jens Christian Nørve får nye oppgaver i TV 2 i 2025, og samarbeidet med ham, gjennom mange år, har vært som et harmonisk og velfungerende ekteskap. En ny programleder kan nå finne sin egen form med en ny redaksjonssjef, sier Olsen i meldingen.

Powered by Labrador CMS