Bjerketvedt forlater NTB for NFF

Blir ny generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Ja, det er litt spesielt, men jeg vil også si at det er en litt tilfeldig timing. Jeg vil legge til at jeg synes det er bra at den saken rundt landslagssjefen er avgjort og ryddet opp i. Ansettelsen av meg er noe helt annet og ikke har noen sammenheng med landslagssjefen, sier sjefredaktør Pål Bjerketvedt til egen redaksjon om at landslagssjef Per Mathias Høgmo slutter dagen før det kunngjøres av Bjerketvedt får jobb.

Bjerketvedt har lang fartstid i norsk presse og har tidligere vært ansvarlig redaktør for blant annet Østlandets Blad, Gjengangeren, Avisenes Pressebyrå og Østlendingen.

Mer åpenhet

Han har sittet som sjefredaktør i NTB gjennom de siste 12 årene. I denne tiden har han bygget selskapet gjennom oppkjøp for å ha flere bein å stå på. De største av oppkjøpene er Retriever som NTB sammen med svenske TT kjøpte fra Schibsted. Samt halvparten av Scanpix, også denne kjøpt fra Schibsted.

Bjerketvedt sier videre at hans grunnleggende holdning er at idretten må bli mer åpen.

– Åpenhetsdebatten er stor og omfattende. Min grunnleggende holdning er at det må bli mer åpenhet innen idretten, men åpenhet er noe mer enn å legge fram reiseregninger. Det gjelder hele måten man driver organisasjonen på. Ikke minst er det slik at åpenhet må starte i selve organisasjonen og ikke slik man velger å presentere et budskap utad. Det gjelder å skape en åpen, inkluderende og transparent organisasjon, for da får du også åpenhet utad, mener Bjerketvedt.

Han forteller til NTB at han selv vil motta en årslønn på 1,9 millioner kroner når han går inn i den nye jobben.

Forstår jobbyttet

Grethe Brandsø leder redaksjonsklubben i NTB. Hun sier til Journalisten at det nok er litt snodig timing at Bjerketvedt nå forlater NTB midt i en kuttprosess, samtidig som at hans ønske om å bytte beite etter 12 år både er forståelig og må respekteres.

– Vi får helt sikkert en ny leder som er høyt kvalifisert som kan løfte NTB videre i en presset bransje. Om Bjerketvedt har kuttet har han også bidratt til at NTB har fått noen flere bein å stå på.

De ansatte i NTB ble orientert om avgangen på allmøte i formiddag. Brandsø sier hun synes det er synd at Bjerketvedt slutter, samtidig som hun forstår han.

– Han sitter i åpent landskap i NTB , det kan sikkert NFF nyte godt av.

Blir noen måneder til

Til Journalisten sier Bjerketvedt at kostnadsprosessen selskapet nå er inne i vil han fullføre. Den er ifølge ham klar før nyttår. Når han forlater NTB er ennå ikke klart. Det blir trolig avklart i løpet av neste uke.

– Men jeg blir i NTB i noen få måneder til, sier han.

Gjennom sine 12 år er det særlig to ting han ser tilbake på som morsomme; utviklingen selskapet har vært gjennom i disse årene.

– Hvert eneste år er selskapet på sett og vis nytt. Og så er det aller fineste den fantastiske gjengen jeg har jobbet sammen med.

Setter i gang prosessen

Styreleder Jon Espen Lohne sier til Journalisten at han ikke var forberedt på overgangen fra NTB til NFF.

– Det kom overraskende på meg. Jeg har bare visst om det et par dager.

Han karakteriserer NTBs utvikling i tiden med Bjerketvedt som leder som fin. Og hva en ny leder bør være bevisst og fokusert på, det vil han ikke gå inn på - ennå.

– Vi skal ha en grundig rekrutteringsprosess. Siden vi kun har visst dette i kort tid er ikke arbeidet påbegynt ennå. Legge god plan for hvordan få rekruttert beste lederen til NTB.

 

Powered by Labrador CMS