NP utsetter ansettelse

Forlenger jakten på ny generalsekretær.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Norsk Presseforbund bestemte fredag at søknadsfristen for stillingen som generalsekretær utsettes til mandag 8. april. Dagens generalsekretær Per Edgar Kokkvold går av med pensjon 1. september i år.

NP-styret vil åpenbart forsøke å sikre seg flere kvalifiserte søkere til en av de viktigste stillingene i medie-Norge. Styreleder Arne Blix ønsker ikke å kommentere enkeltnavn, men bekrefter at flere personer har meldt seg etter at søknadsfristen gikk ut 1. mars.

Flere navn

– Ansettelsesutvalget orienterte i dag NPs styre om at vi har godt kvalifiserte søkere, men at noen også har meldt seg etter søknadsfristen. Vi har ikke hatt tid til å vurdere dem. Styret ønsket å gi også disse muligheten til å bli vurdert, og derfor utsatte vi søknadsfristen til 8. april.

Det oppsto raskt rykter om at tidligere Bergens Tidende-redaktør Trine Eilertsen på nytt er et hett navn. Hun er en kandidat ansettelsesutvalget under hele prosessen gjerne skulle hatt på sin blokk.

Eilertsen startet i ny jobb som kommentator i NRK 1. mars. Hun avviser overfor Journalisten at hun er interessert i å bli generalsekretær i NP.

– Jeg har nettopp begynt i ny jobb. Det er uaktuelt for meg å søke NP-stillingen.

To reelle søkere

Det var to reelle søkere til stillingen: Ansvarlig redaktør Geir Arne Bore i Drammens Tidende og VG-journalist Alf Bjarne Johnsen. Karen Eldbjørg Toven, som er tidligere NTB-journalist og direktør i Magasin- og Ukepresseforeningen, skal være blant dem som meldte sin interesse etter at søknadsfristen formelt var ute.

Ansettelsesutvalget har bestått av styreleder Blix (Adresseavisen), Randi Øygrey (Mediebedriftenes Landsforening) og Thomas Spence (Norsk Journalistlag).

Ifølge Blix fikk ansettelsesutvalget inn en rekke forslag i tillegg til søkerne, og har vurdert opp mot 30 navn.

Powered by Labrador CMS