Mathias Vedeler. Foto: Twitter
Mathias Vedeler. Foto: Twitter

Mathias Vedeler (30) blir ny saksbehandler for PFU

Kommer fra jobben som journalist i E24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Han går dermed til Norsk Presseforbund for å bli saksbehandler for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Det opplyser Presseforbundet på sin Twitter-konto.

Den nye saksbehandleren tar over for Kjell Nyhuus som går av med pensjon ved nyttårsskiftet.

– Presseetikk for alle penga!

Vedeler jobber nå i E24 og har tidligere vært innom medier som NRK, Dagens Næringsliv, Aftenposten og studentavisen Universitas. Utdannelsen er en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Vedeler fikk jobben i konkurranse med 31 andre søkere.

– Presseforbundet virker som et veldig spennende sted å være. PFU er en viktig premissleverandør for at Norge har en ansvarlig presse, og presseetikk er noe jeg brenner for. Jeg gleder meg til å se den andre siden av det bordet enn jeg har sett som journalist og å komme tett på både klagerne og sakene. Det blir en ny opplevelse, og jeg ser virkelig fram til det, sier Vedeler til Journalisten.

Facebook kommenterer Vedeler jobbskiftet slik:

– Presseforbundet har hjulpet meg med innsyn i forvaltningen helt siden jeg begynte som journalist for seks år siden. Nå gleder jeg meg veldig til å bidra til det viktige arbeidet som forbundet gjør. Fremover blir det presseetikk og åpenhet for alle penga!

Les også: Disse 31 vil bli PFUs nye saksbehandler

Presseetisk forståelse

I stillingsutlysningen het det at Presseforbundet jakter en person som har kunnskap om og erfaring med journalistikk, som raskt kan sette seg inn i små og store sakskomplekser og som trives med faglige diskusjoner.

– Vi ønsker en som har forståelse for journalistisk virksomhet, som kan reflektere over publisistiske vurderinger, som har interesse for presseetikk og som har evne til å se utviklingsmuligheter både for systemet og seg selv, sa avtroppende generalsekretær Kjersti Løken Stavrum til Journalisten i forrige uke.

Kjersti Løken Stavrum har for øvrig sin siste arbeidsdag som generalsekretær i Presseforbundet fredag 28. oktober. Mandag 31. oktober tar Nils Øy over som konstituert generalsekretær inntil en permanent generalsekretær er på plass fra en gang neste år.

I Presseforbundet jobber fra før Ingrid Nergården Jortveit og Trude Hansen som saksbehandlere og Kristine Foss som juridisk rådgiver.

Powered by Labrador CMS