Politiken.dk bygger broer til bloggerne

Danmarks tredje største dagsavis begynner i dag som første danske avis å bruke Twingly for å koble nettartikler med bloggereaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I Norge eksperimenterer allerede Dagbladet.no med den svenske tjenesten Twingly som samler og lenker tilbake til blogginnlegg som lenker til avisens nettartikler. I Sverige har Dagens Nyheter og Svenska Dagbladet brukt tjenesten i et drøyt år og er ganske fornøyd med dynamikken den tilfører nettavisene.

Politiken blir første danske avis som prøver den.

– Politiken er selv aktive i den danske bloggesfæren med flere egne store blogger. Vi tror at Politiken kommer til å lykkes med en bra dialog med den danske bloggverden ved hjelp av Twingly, sier Martin Källström, sjef for Primelabs, selskapet som står bak Twingly, i en pressemelding.

– Med Twingly håper vi at bloggerne skal tilføre interessante kommentarer til vårt redaksjonelle innhold. Det er en del av vår langsiktige satsning på nye medier, sier Michael Arreboe, sjef for digitale medier på Politiken, i den samme pressemeldingen.

– Dagbladets bruk av Twingly er med på å bygge broer. Det åpner en kommunikasjonskanal mot bloggesfæren. Det er interessant for meg som blogger fordi det gir meg eksponering, men det bør også være interessant for journalistikken fordi man får inn andre perspektiver, sa forfatter og blogger Eirik Newth nylig på en debatt om mediefremtiden.

Powered by Labrador CMS