Finanspolitisk talsperson i Høyre, Henrik Asheim (til venstre), finanspolitisk talsperson i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, finanspolitisk talsperson i Venstre, Abid Raja og finanspolitisk talsperson i Frp, Helge Andre Njåstad under pressekonferansen i vandrehallen i Stortinget i forbindelse med at KrF og regjeringspartiene er enige om en skisse til løsning i forhandlingene om neste års statsbudsjett. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Budsjettenighet gir ti millioner kroner ekstra i pressestøtte

Halvparten går til samiske aviser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre ble i kveld enige om et budsjettforlik. I forliket kommer det fram at produksjonstilskuddet til mediene – bedre kjent som pressestøtten – økes med fem millioner kroner. Det gis også fem millioner ekstra til samiske aviser.

I det opprinnelige forslaget til statsbudsjett, var det ikke lagt opp til noen økning. Noe som i praksis innebar en reduksjon på syv millioner.

KrF gikk inn i forhandlingene med krav om en økning på 15 millioner kroner, men fikk ikke gjennomslag for dette.

Et budsjettforliket er det også lagt inn 100 millioner kroner ekstra i tilskudd til bredbåndsutbygging i distriktene. Noe medieorganisasjonene også har vært opptatt av.

Her kan du laste ned avtalen mellom regjeringspartiene og KrF

«Jeg er glad for at vi retter opp noe av kuttet. Kuttet på 7 mill reduseres til 2 mill med denne enigheten! Samtidig er jeg selvsagt fornøyd med at samiske aviser styrkes med 5 mill! Helst hadde jeg håpet at vårt forslag gikk helt igjennom, men har har man gitt og tatt», skriver mediepolitiske talsperson i KrF, Geir Jørgen Bekkevold, i en sms til Medier24.

Powered by Labrador CMS