VGTV-programleder og influenser Morten Hegseth reagerer på kjønnsmerking av ny Dagbladet-satsing. Her fra lansering for TV 2, der Hegseth er aktuell som «Skal vi danse»-dommer.

Reagerer på Dagbladet-satsing: – Sykt provoserende

Redaktør lover nytt navn.

Publisert Sist oppdatert

Som Journalisten kunne melde tidligere denne uken, lanserer KK og Dagbladet en ny samarbeidende kvinnesatsing i løpet av oktober. 

Overfor Journalisten opplyste utviklingsredaktør i Dagbladet, Martine Lunder Brenne, at prosjektet skulle merkes «Dagbladet Kvinne».

– Makan

Det er et navnevalg influenser og VGTV-programleder Morten Hegseth reagerer på. 

I et innlegg på Instagram, med skjermdump fra Journalisten-artikkelen, skriver Hegseth: 

«For en som meg selv som vokste opp med å like sminke og følelser mer enn Batman og fotball – og derfor ofte tenkte jeg var 'feil' type gutt – er det noe helt SYKT provoserende med at Dagbladet nå skal satse mer på glitter, glam og livsstil og merker det med 'Dagbladet kvinne'. 

Har de null feministisk refleks, spør Hegseth videre, og avslutter: 

«Heia gutter som liker glitter og glam og heia jenter som kjefter i snekkerbukse. Punktum. Makan».

Lover å finne nytt navn

Dagbladets Lunder Brenne svarer Hegseth på Instagram, og sier seg helt enig. 

Hun henviser til intervjuet, der hun forsøkte å forklare at absolutt alle er velkommen til stoffet.

– Det spiller ingen rolle om det er menn eller kvinner, vi vil tilby den type innhold til de som vil ha det, uttalte Lunder Brenne til Journalisten.

«Og vi samarbeider jo med KK som har skrevet om helse, relasjoner, mote og skjønnhet i 150 år! Men ser dette faktisk ikke holder når selve navnet blir så eksplisitt. Vi vil ha glitter, glam og ikke minst livsstil på Dagbladet-fronten, for alle som vil ha det, og lover leserne våre å finne et bedre navn til lansering», skriver Lunder Brenne i Instagram-kommentaren.

– Har et poeng

Under intervjuet med Journalisten tidligere i uken beskrev Lunder Brenne satsingen som en «glam-satsing», da hun fikk spørsmål om hvorfor de hadde kjønnet journalistikken. Også redaktør i KK, Ingeborg Heldal, understreket at alle er velkomne. 

Journalisten har spurt Lunder Brenne om kommentar til Instagram-dialogen med Hegseth onsdag. Hun bekrefter at de kommer til å finne et nytt navn på satsingen.

– Morten har et poeng, og vi lytter selvsagt til alle tilbakemeldinger. At vi girer opp i et beintøft marked er kjempestas, og vi vil selvsagt ha et navn som favner om alt vi skal dekke – fra mote og glam til helse og livsstil – og som alle interesserte kan lese, svarer hun på sms.

Powered by Labrador CMS