Kongsnes ikke til sak mot Journalisten

Nyhetsredaktør Arne Kongsnes i Romerikes Blad går ikke til søksmål mot Journalisten. Det bekrefter Kongsnes overfor Journalisten i dag. Ansvarlig redaktør i Journalisten, Jan Otto Hauge, sier at han ikke kan begripe hva Kongsnes har å utsette på avisens omtale av redaktørsaken på Romerike.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansettelsen av nyhetsredaktør Arne Kongsnes som nyhetsredaktør i Romerikes Blad ved årsskiftet førte til en rekke nyhetsoppslag i Journalisten og andre medier etter at en enstemmig redaksjonsklubb gikk imot ansettelsen. Redaksjonsklubben tok avstand fra ansettelsen og hevdet at de hverken hadde tillit til eller respekt for mannen. Årsaken var det redaksjonsklubben betegnet som gjentatte tilfeller av utilbørlig opptreden i sosiale sammenhenger i avishuset.

Da Arne Kongsnes for en måned siden for første gang var villig til å uttale seg til Journalisten, kom han bare med dulgte antydninger om at han hadde søkt ekstern bistand for å vurdere om han skal gå videre med saken. Han var ikke villig til å si noe om hvorvidt det dreide seg om et rettslig søksmål eller om han ønsket saken vurdert i PFU. Det samme gjentok han i et leserinnlegg i Journalisten.



Fått råd

I dag sier Kongsnes til Journalisten at han har fått de råd han har bedt om og at det ikke er aktuelt med noen juridisk forfølgelse av saken.



- Betyr det at du fortsatt vurderer å bringe saken inn for Pressens Faglige Utvalg?



- Det er for så vidt riktig det, men jeg har ikke tenkt så mye over dette i det siste. Det er jo heller ingen hast foreløpig, sier nyhetsredaktør Arne Kongsnes.



- Ubegripelig

Ansvarlig redaktør Jan Otto Hauge i Journalisten sier at det for ham er ubegripelig hva Kongsnes har å utsette på Journalistens behandling av saken.



- Jeg vil tvert imot si at vi har vært ganske skånsomme når det gjelder sakens detaljer, og dersom noen ønsker å etterprøve dette, så tar jeg det med stoisk ro, sier Hauge.


 

Powered by Labrador CMS