– Strålende for NRK

– Fotballen er med på å sikre arbeidsplassene. Det er strålende nytt for NRK at vi igjen kan vise norsk toppfotball på tv, sier klubbleder Pål Hansen i NRKJ.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For få dager siden ble det kjent at NRK har innført ansettelsesstopp, fordi bedriften ligger an til å få et underskudd på 135 millioner kroner i år, noe som er 80 millioner kroner mer enn budsjettert.

I dag er det blitt kjent at NRK får fotballrettighetene til lørdagskampen i Tippeligaen, samtlige Adeccoligakamper samt cupen. Ifølge bransjebladet Kampanje kan prisen for denne pakken være 50 millioner kroner i året.

– Hvis det tallet stemmer, så er det billig og småpenger i NRK-sammenheng. Det er strålende nytt at NRK igjen får tv-rettigheter til norsk toppfotball, kommenterer klubbleder Pål Hansen i NRKJ.

Har folkene som skal til

Han ser ingen problemer i at NRK på den ene siden må spare penger og innføre ansettelsesstopp, mens de på den annen side betaler store summer for å få sende fotball på tv.

– 50 millioner kroner i året på senderettigheter for norsk toppfotball på tv er ikke mye, og det truer på ingen måte arbeidsplassene i NRK. Tvert imot vil fotballen være med på å sikre arbeidsplassene, både i produksjonsavdelingen og i NRK Sporten, sier Hansen.

Han mener samtidig at NRKs fornyede fotballengasjement ikke skulle trenge å skape noen problemer med hensyn til ansettelsesstoppen.

– Innenfor gjeldende avtale har mange av våre medarbeidere sammen med OB Team produsert fotball for TV 2, og redaksjonelle medarbeidere til å dekke fotball har Sporten allerede. Det handler derfor mest om å omfordele ressurser vi allerede sitter på, hevder Pål Hansen i NRKJ.

Powered by Labrador CMS