FAMILIÆR STØTTE: Høyre-leder Erna Solbergs mann reagerte sterkt på NRKs vinklinger under debatten ektefellen deltok i tirsdag kveld. Foto: NRK/nrk.no
FAMILIÆR STØTTE: Høyre-leder Erna Solbergs mann reagerte sterkt på NRKs vinklinger under debatten ektefellen deltok i tirsdag kveld. Foto: NRK/nrk.no

Ernas mann refser NRK

Mener statskanalen ikke stiller kritiske spørsmål til de rødgrønne partiene.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes var ivrig på Twitter under NRKs debatt om skolepolitikk tirsdag kveld. Han mener NRK har lagt en bevisst strategi for å sverte Høyre i valgkampen. På Twitter ga han uttrykk for at NRK bør vurdere å permittere programleder Ingunn Solheim.

– Jeg uttalte meg i affekt, sier han i ettertid til NRK.

– Bevisst strategi

– Dette ser ut som en bevisst strategi for å sverte Høyre. Det har vi sett flere eksempler på i denne og forrige uke. Hvorfor stiller ikke NRK kritiske spørsmål til regjeringen som har styrt i åtte år, sier Finnes, som er fagsjef i NHO-foreningen Norsk Industri og har tidligere vært ansatt og tillitsvalgt i Høyre.

På spørsmål fra NRK om hvem han tror planlegger dette fra NRKs side, svarer Finnes:

– Jeg vet hvem som sitter og koker sammen slikt. Det tror jeg alle vet, så det slipper jeg å si.

Angrep programlederen

Til slutt tirsdag kveld kom tweeten: “Tror noen ansvarlige i NRK bør vurdere om Ingrunn Solheim skal få permisjon i resten av valgkampen.”

Like etter at han ble intervjuet av NRK på telefon etter debattprogrammet ringte Finnes tilbake og ønsket å trekke tilbake alle sitatene sine.

– Det jeg sa ble sagt i affekt. Jeg er inhabil i saken. Det var en debatt om min kone, og jeg var opprørt.

Finnes har nå slettet alle de omtalte tweetene.

Avviser slagside

Nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk, avviser at NRK har noen politisk slagside i sin valgdekning.

– Vårt mål er å drive god, saklig og balansert journalistikk om valgkampen. Jeg er trygg på at om noen måler vår dekning, vil de se at vi har drevet en saklig og balansert dekning av valgkampen, sier Kalbakk og understreker at det ikke er aktuelt å bytte ut debattledere.

OPPDATERT: Seinere onsdag har Sindre Finnes bedt NRK og Ingunn Solheim om unnskyldning.

 

Powered by Labrador CMS