Sindre Østgård er direktør i Stiftelsen Tinius, som utøver kontroll over den største aksjonæren i Schibsted. Foto: Glenn Slydal Johansen
Sindre Østgård er direktør i Stiftelsen Tinius, som utøver kontroll over den største aksjonæren i Schibsted. Foto: Glenn Slydal Johansen

Tinius-direktør former rolle

Sindre Østgård vil være ressurs for mediebransjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mai startet Sindre Østgård som administrerende direktør i Tinius-stiftelsen, som har betydelig eiermakt over mediekonsernet Schibsted. Østgård ble rekruttert av Ole Jacob Sunde, som er styreleder i både Schibsted-konsernet og Tinius-stiftelsen.

Digitale trender

NRKs tidligere digitalsjef har holdt en lav profil siden han tiltrådte den nye jobben. Men denne uken innledet han på en mediekonferanse med fokus på den digitale fremtiden. Der snakket han om trender som innovasjon, personalisering og digitalt entreprenørskap.

- Den digitale og fysiske verden vil fusjonere når smart teknologi integeres i stadig større deler av livene våre. Dette vil på sikt skape muligheter for nye og innovative digitale tjenester, sa Østgård til de fremmøtte.

- Dette vil forandre ikke bare media, men mange tradisjonelle industrier og samfunnet som helhet.

Når Journalisten spør hva han gjør i sin nye stilling, viser han til innholdet i presentasjonen.

- Vi ser på det store bildet som vil prege utviklingen av Schibsted. Vårt mål er å være gode, langsiktige eiere i Schibsted, sier Østgård.

Ressurs

Østgård har base på MESH, som er et start-up-miljø i Tordenskjoldsgate, og ikke med Schibsted-konsernet i Apotekergata. Tiden sier han at han bruker på å bli kjent med Schibsted. 

Arbeidsplassen er et kontorfellesskap i Tordenskjoldsgate, og ikke sammen med Schibsted-konsernet i Apotekergata.

- Schibsted er en mangfoldig virksomhet med 7000 ansatte i 29 land.

Jobben, sier Østgård, er å sikre at stiftelsen har et overordnet perspektiv på den globale konkuransen Schibsted er en del av.

- Som en ressurs for styret i stiftelsen ser jeg på hvordan Stiftelsen kan være med å dele innsikt og løfte viktige diskusjoner som er relevant for den nordiske mediedebatten - for eksempel gjennom Tinius.com og andre arenaer.  

stiftelsens vedtekter er det kun styrets jobb som er regulert, ikke direktører og andre ansatte. Foruten Sunde består styret av tidligere Aftenposten-redaktør Per Egil Hegge og advokat John A. Rein.

Tinius-direktøren ønsker at stiftelsen også skal bidra positivt for mediebransjen som helhet. I vedtektene heter det at den skal jobbe for å påvirke rammebetingelser som vil sikre frie og uavhengige redaksjoner.

- Dialog med ulike aktører er viktig, og vi ser stadig etter mulige interessefellesskap.

Tinius-stiftelsen ble opprettet i 2006, og kontrollerer de fire stemmeberettigede A-aksjene i Blommenholm Industrier, som igjen eier 26,1 prosent av Schibsted.

Powered by Labrador CMS