Romerikes Blad forvekslet bilde av finansminister Siv Jensen med skuespiller Bjarte Hjelmeland

– Siv pleier å være finere på håret enn det der.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nei, nei. Lover Romerikes Blad (RB). Det er ikke slik at avisen på Lillestrøm ønsket å være slemme mot Siv Jensen. Altså ved å publisere bildet over. Ikke slik som noen lesere tror i hvert fall. Snarere var det en litt mer enn uheldig arbeidsglipp på desken.

For se nærmere på bildene vi har hentet fra mandagens utgave av Romerikes Blad. Under kan du se hele bildet. Visst er det kjolen Siv Jensen kjøpte på Brynsenteret ikke lenge før valget 2013, og som hadde på seg da hun utbrøt «morna Jens» til partifellenes store begeistring.

 

Bildet skal illustrere valgnatta og ville dermed passe fint til en seriøs analyse om den politiske stemningen siden regjeringsskiftet. En journalist i Romerikes Blad søkte gjennom hele arkivet og fant bildet med kjolen. Flott. Men glemte å se skikkelig etter.

Og det burde de nok ha gjort i RB. To ledd i redaksjonen overså at Siv Jensen kanskje ikke helt så ut som Siv Jensen. At det ikke en gang var en kvinne, men skuespiller Bjarte Hjelmeland.

– Dere har hatt det gøy i dag, samfunnsredaktør Lars M. J. Hansen?

– Vel, ikke gøy med vilje. Slikt skjer av og til, og så har vi valgt å le litt av det. Vi har riktignok beklaget på nett og papir til dem som ble involvert. Men jeg må innrømme at jeg lo da jeg så det. For jeg har sett forestillingen til Hjelmeland, og han er fantastisk som Siv Jensen. Så jeg så det med en gang. Men de som var involvert i produksjonen hadde ikke sett forestillingen. De var fokusert på kjolen.

Også Bjarte Hjelmeland har sett bildet.

 

Til TV 2 sier Hjelmeland at det var veldig morsomt å se.

– Denne feilen får jeg vel ta som et kompliment. Jeg må innrømme at når jeg fikk på meg kjolen og parykken, så følte jeg meg som den styggeste dama i byen hver eneste kveld. Siv Jensen klarer seg langt bedre enn meg, og jeg må vel si at hun kler kjolen bedre enn meg, sier Bjarte Hjelmeland til nettstedet.

Og så Siv Jensen ser humoristisk på forvekslingen.

– Utover kjolen, hvilke andre likheter er det mellom de to?

– Det er ikke det. Jeg tror nok han burde sett på sveisen, Siv pleier å være finere på håret enn det der, sier Hansen til Journalisten.

– Er dette et forsøk fra Romerikes Blads redaksjon om å få Hjelmelands rollefigur i «Mammon» forfremmet til finansminister?

– He-he. Det var selvsagt det som lå bak.

Redaktøren forteller at avisen har en årlig Største tabbe på trykk-pris. Her mottar «vinneren» en forgylt skrivemaskin. Denne deles ut under den årlige årsfesten som er like om hjørnet. Og det er ikke sikkert juryen får så vanskelig jobb i år.

– Det er en god kandidat.

Powered by Labrador CMS