Styreleder Jan Gunnar Furuly i Skup.

Skup anmelder Heftøy for underslag

Politianmeldelsen postlagt fredag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er nå opp til politiet å ta stilling til anmeldelsen. Vi vil ikke gå ut med flere detaljer enn at Jens Egil Heftøy blir anmeldt for underslag i Skup. Det er ikke riktig av oss å gå ut med flere opplysninger i forhold til rettsvernet overfor vår tidligere ansatt, sier styreleder Jan Gunnar Furuly i Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse.

Ved siden av paragraf 324 om underslag, ber Skup politiet også vurdere om bestemmelsene om økonomisk utroskap og grovt bedrageri kommer til anvendelse.

Anmeldelsen ble postlagt fredag ettermiddag, og Oslo politikammer vil mest sannsynlig motta den mandag.

Det var tirsdag det ble kjent at sekretariatsleder Heftøy i Skup fratrer stillingen med umiddelbar virkning etter at Skup avdekket økonomirot og at nærmere 43.000 kroner i private utgifter var ført på regnskapet til stiftelsen.

Gjennomgår regnskap

Det er revisorselskapet Baker Tilly Grimsrud & co som nå skal gå gjennom de mistenkte kontoføringene, med bistand fra Skup-styret. De skal gjennomgå regnskapene for hele ansettelsesperioden til Heftøy, som strekker seg tilbake til 2009.

– Det er for tidlig å si om han har gjort andre tvilsomme bokføringer. Det vet vi ingenting om, sier Furuly.

Hittil har Skup og revisoren gjennomgått kredittkortbruken for hele 2014 og 2015. Deler av gjeldskravet gjelder også 2016. Det neste året Furuly sier styret vil gjennomgå er 2013.

Heftøy har underskrevet et gjeldsbrev på 170.000 kroner. Men Furuly understreker at Heftøy ikke sier seg enig i beløpet. Den tidligere sekretariatslederen har allerede begynt å tilbakebetale beløpet på nærmere 43.000 kroner.

Opp til politiet

Advokat Dag Drevvatne bekrefter at han har postlagt anmeldelsen. Han forklarer at Skup-styret i anmeldelsen har lagt fram de forholdene som er avdekket i saken, og at det er opp til politiet å se om det er brudd på straffebestemmelser eller ikke.

– Det er viktig for Skup at tilliten som er brutt blir gjennopprettet og vise at dette ikke er noe styret tok del i, men en enkeltpersons handlinger, sier han.

Heftøy har bedt om bistand fra Norsk Journalistlag og fått Elin Nykaas oppnevnt som advokat. Hun er i ferd med å sette seg inn i saken og ønsker foreløpig ikke å gi kommentar.

Powered by Labrador CMS