VINNERE: Trude Bakke fra NRK Sogn og Fjordane tok hjem presseprisen, mens Bent Are Iversen (t.v.) fra Firda Media seiret i fotoklassen. Hederlig omtale gikk til Bård Siem fra NRK Sogn og Fjordane og redaksjonen i Firda representert ved kanalsjef Arild Nyb

Tok kaka under festmiddagen

VOSS (Journalisten): Trude Bakkes dekning av Vest Tank-eksplosjonen var fylkets beste sak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Festmiddagen på Hauststormen lørdag kveld ble ekstra festlig for Trude Bakke fra NRK Sogn og Fjordane, som sammen med Bent Are Iversen fra Firda Media tok hjem de gjeveste prisene. Iversen tok årets pressebilde i fylket.

Utdelingen av presse- og fotoprisene for Sogn og Fjordane sto på menyen, anrettet av NJ-leder Elin Floberghagen. Hun hadde med seg hele journalistlagets landsstyre på journalistkonferansen, som fant sted fra fredag til søndag.

En pådriver

Trude Bakke gikk til topps for sin dekning av Vest Tank-eksplosjonen. En samstemt jury, bestående av Håkon Haugsbø, Kåre Furnes og Jan Nyberg, var ikke i tvil om hvem som skulle få Presseprisen i Sogn og Fjordane 2008.

«Den går til journalisten som frå dag ein var pådrivar for ei av dei viktigaste, journalistiske sakene i Sogn og Fjordane i år. Journalisten nøgde seg ikkje berre med å rapportere frå sjølve hendinga, men byrja raskt å leite etter ansvarlege for det som var ei alvorleg ulukke. Næringsliv og offentlige styresmakter vart konfronterte med ansvaret, men ansvarsfråskrivinga var stor. Journalisten gav seg ikkje, og framsto som lokalfolkets talerøyr og fekk deira historier formidla, med konsekvens for dei involverte. Saka som i utgangspunktet var ei lokal sak, vart løfta opp til ei nasjonal. Dei lokale som ulukka gjekk utover, går ei tryggare framtid i møte etter Trude Bakke i NRK si dekking av Vest Tank-eksplosjonen i Gulen», heter det i juryens begrunnelse.

Firda og NRK

Hederleg omtale gikk til redaksjonen i Firda for deres dekning av et lukket møte i Flora bystyre, og til journalist Bård Siem fra NRK Sogn og Fjordane for den såkalte rådmannssaken.

Powered by Labrador CMS