Laurie MacGregor bytter fra MDG til NRK. Foto: CF Wesenberg/kolonihaven.no
Laurie MacGregor bytter fra MDG til NRK. Foto: CF Wesenberg/kolonihaven.no

Laurie MacGregor blir NRKs nye SoMe-guru

Slo 68 andre kandidater om jobben. I mai bytter hun fra MDG til NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er i hvert fall veldig glad over å ha fått tilbud om jobben. Dette er en jobb jeg har veldig lyst på, sier Laurie MacGregor når vi gratulerer henne med den nye jobben.

Hun tar over etter Ingeborg Volan som tidligere i år gikk til jobben som utviklingsredaktør i Adresseavisen.

LES OGSÅ: Ingeborg Volans 7 tips for å lykkes i sosiale medier

Ifølge NRK har MacGregor tidligere arbeidet som journalist fra Berlin for BBC og The Guardian. I Norge har hun først og fremst arbeidet som kommunikasjonmedarbeider for blant annet Kirkens Nødhjelp og Fremtiden i våre hender. I to måneder til skal hun jobbe som digital rådgiver for Miljøpartiet de Grønne.

Hvordan hun vil sette preg på jobben er hun litt tilbakeholden med, enn så lenge. Først vil hun sette seg inn i arbeidet Volan har lagt ned, og bli bedre kjent med kollegene og arbeidet de gjør.

Hun understreker at ting skjer veldig fort i mediebransjen for tiden.

– Vi har nå forskjellige tredjeparts-leverandører som setter premisser for de tradisjonelle mediene. Vi i mediebransjen må ta stilling til hvordan vi skal forholde oss til dette, og på hvilken måte vi skal jobbe med det videre. Det er en tid hvor ting skjer veldig raskt. Men dette vet jeg at NRK har gode, skarpe hoder som har mange av svarene på. Oppgaven blir å finne fram til svarene sammen.

MacGregor skal svare til nettredaktør Frank Gander. Han sier til eget nettsted at det var mange høyt kvalifiserte søkere til jobben.

Frank Gander
Frank Gander

– Kunnskapsnivået om strategisk bruk av sosiale medier har steget betraktelig både i og utenfor NRK de siste årene, så det var ikke der søkerne skilte seg fra hverandre. Vi trenger imidlertid også et digitalt hode med mediehusforståelse og sterke strategiske evner som kan tenke bredere på både tredjepartsutfordring og NRKs framtid på store og små skjermer, enn bare det som handler om sosiale medier. Det har vi funnet hos Laurie MacGregor.

Powered by Labrador CMS