Foto: Andrea Gjestvang

NRK får kritikk for ikke å ha med tidenes maraton-prestasjon i Sportsrevyen

Sportsredaktør Egil Sundvor tar kritikken til seg, og mener seieren i Japan i hvert fall burde vært med i Dagsrevyen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Natt til i går vant Sondre Norstad Moen maraton i Japan med tiden 2.05.48. Det er den absolutt beste tiden en europeer har løpt på. Men i NRKs ukentlige flaggskip, Sportsrevyen, var det stille om bragden. 

På NRK Sporten sin Facebook-side er det flere som reagerer på akkurat den manglende dekningen. 

Sportsredaktør Egil Sundvor sier til Journalisten at han setter pris på at publikum følger godt med, og at de mener nyheten burde fått plass i Sportsrevyen. Selv mener han at nyheten i det minste burde vært med i Dagsrevyen, og viser til at den tross alt kommer med i Kveldsnytt. 

– Det er en utrolig prestasjon. Så glemmer man litt for fort at vi har hatt dette som sak fra tidlig på morgenen. På nett, på radio og i flatesendingene på TV. Dersom vi måler alt opp mot hva som får plass i en Sportsrevy ville det blitt en meldingstjeneste for alt som skjer. Det er ikke slik at dersom nyheten ikke er med i Sportsrevyen, så anser vi det ikke for viktig, sier han og legger til: – Men at folk mener noe om våre prioriteringeringer er bra. Det ville vært verre om folk ikke reagerte.

Sundvor karakteriserer Sportsrevyen som en tung institusjon som vil ha med seg det ypperste innen sport. Sendingen er ofte mer planlagt enn de tradisjonelle nyhetssendingene, og reportasjene ligger ofte klare lenger i forkant. 

At det ikke var noen nyhetssak om Moens prestasjon før i Kveldsnytt tror sportsredaktøren henger sammen med at NRK ikke hadde bilder. Han forteller at det ikke er slik at NRK glemte Moen, og viser til at de hadde en reportasje på 7:30 minutter i forrige ukes Sportsrevy, hvor NRK møtte utøveren og fulgte ham tett på trening. 

– Vi burde nok hatt en oppfølging. Vi tar til oss at vårt publikum er uenig. 

Powered by Labrador CMS