Arbeiderpartiet og Arild Grande vil øke mediestøtten. Foto: Martin Huseby Jensen

Arbeiderpartiet vil heve mediestøtten med 40 millioner kroner

Også NRK blir tilgodesett med justering for pris- og lønnsvekst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I alt 40 millioner kroner plusser Arbeiderpartiet på mediestøtten i sitt alternativ til statsbudsjett. Produksjonstilskuddet, eller pressestøtten, alene er foreslått 23 millioner kroner høyere enn regjeringens forslag.

Regjeringen foreslår i sitt budsjett å kutte produksjonstilskuddet med ti millioner kroner fra i dag til neste år. Dette svarer Arbeiderpartiet med å ikke bare tilbakeføre til 313 millioner som det var i 2016, men å øke det ytterligere.

«Vi styrker mediestøtten for å støtte opp om et reelt mangfold av uavhengig journalistikk og nyhets- og aktualitetsmedier av høy kvalitet. De tradisjonelle mediene har en stor omstillingsutfordring. Det gjør støtten ekstra viktig. Den kan gi mediene mulighet til forskning og innovasjon og bidra til at flest mulig lykkes i overgangen til nye plattformer og finansieringsmodeller,» heter det i Arbeiderpartiets alternative budsjett.

Her finner du hele budsjettet.

Mer til samiske aviser

De samiske avisenes tilskudd fra staten blir av regjeringen foreslått økt 469.000 kroner til 27,5 millioner. Det er ifølge Sagat-redaktør Geir Wulff ikke nok for å møte inntektsfall. I sitt forslag vil Arbeiderpartiet øke støtten med ytterligere 3 millioner kroner til 30,5 millioner.

«Den samiske forlegger- og avisforeningen Sálas er godt fornøyd med Arbeiderpartiets forslag. Et slikt løft vil bidra til å styrke det samiske mediemangfoldet og bredden i samisk journalistikk. Det er viktig for å sikre demokrati og ytringsfrihet i det samiske samfunnet, samt for å styrke samisk identitet og språkutvikling.» skriver Wulff, som også leder forleggerforeningen, i en melding.

En ny post er tilskudd til minoritetsspråklige aviser som er foreslått å gis 1 million kroner i støtte neste år. Tilskuddet til lokale lyd- og bildemedier er foreslått til 24 millioner kroner, 5 millioner kroner mer enn regjeringen. Medieforskning og etterutdanning er foreslått 30 millioner, 8 millioner kroner mer enn regjeringen.

Også NRK blir det foreslått skal få flere midler neste år. «Vi foreslår å øke kringkastingsavgiften med 30 kroner, slik NRK har bedt om,» skriver Arbeiderpartiet.

Powered by Labrador CMS