Kulturminister Linda Hofstad Helleland, her sammen med NJ-leder Thomas Spence.

Kulturministeren dropper budsjettet for å reise til Vatikanet

Kulturliv og politikere reagerer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I morgen, torsdag 6. oktober, legges statsbudsjettet fram. Da får vi blant annet svar på hvilket nivå regjeringen legger pressestøtten på og hvor mye de vil gi NRK i lisensøkning.

De siste årene har kulturministeren hatt pressestreff på utvalgte kulturinstitusjoner i Oslo noen timer etter fremleggelsen i Stortinget for å svare på spørsmål om kulturbudsjettet.

Ikke gjennomslag?

Men ikke i år. Dagsavisen skriver at kulturminister Linda Hofstad Helleland 6. oktober deltar på arrangementet Sport at the Service of Humanity i Vatikanstaten. På konferansen deltar også blant andre Johann Olav Koss fra Right To Play og IOC-medlem prins Feisal al Hussein av Jordan.

I slutten av september ble det kjent at Helleland ønsker å bli visepresident i verdens antidopingbyrå WADA.

– Statsråden har blitt bedt om å holde et innlegg på en global konferanse om tro og idrett i Vatikanet. Dette falt dessverre på samme dag som statsbudsjettet legges fram i Norge. Hun vil være tilgjengelig for kommentarer til budsjettet så langt det er mulig i forhold til programmet, og hun er tilbake i Norge fredag formiddag, skriver kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Kulturdepartementet til Dagsavisen.

Kulturpolitikere fra Sv og Ap reagerer overfor avisen på prioriteringen. Det samme gjør folk fra kulturlivet.

– Det kan være et uttrykk for at hun ikke har fått gjennomslag for sine saker i budsjettkampen mellom ministrene. Vi skulle ønske at Helleland var mer tydelig tilstede i kampen for kulturfeltet, sier leder Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS