Velkomstkomitéen og styremedlemmene som ønsker velkommen på Svarte Natta. Fra venstre: Ann-Kristin Hanssen, Knut Haarvik, Nina Eiem og Anita Enoksen. Styremedlemmene Inger Præsteng Thuen, Marit Ulriksen og Amund Trellevik var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Glenn Slydal Johansen

Nå samles 230 medie=folk til Svarte Natta

TROMSØ (Journalisten): Konferansesjef Knut Haarvik trekker fram innholdsmarkedsføringsdebatt og leggespark fra Kjetil Rolness som høydepunktene på programmet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Denne helgen arrangeres journalistkonferansen Svarte Natta i Tromsø. Fra landets tre nordligste fylker kommer rundt 230 mediefolk. For det meste journalister, men også noen redaktører og andre mediefolk.

Leggspark

Det er Knut Haarvik som til daglig jobber som journalist og vaktsjef i NRK Nordland som er styreleder og konferansesjef. Fra programmet trekker han spesielt fram to debatter som arrangeres lørdag. Den første handler om innholdsmarkedsføring.

- Mediehusene har slitt veldig med inntektene, og vi som er journalister er avhengig av at arbeidsgiveren tjener penger. Men er dette dårlig merket så går det på troverdigheten løs. Det blir en solid debatt hvor også Redaktørforeningen vil lette litt på sløret om innholdet i veilederen de har varslet, sier Haarvik til Journalisten.

Den andre posten handler om asyl- og immigrasjonsstrømmen hvor debatten sparkes i gang av Kjetil Rolness.

- Han skal sparke oss litt på leggen. Han er jo kritisk og mener vi ikke er nyansert. Vi forventer en kraftig ordveksling.

Til tross for at planleggingen av konferansen startet i januar har arrangøren altså et aktuelt program.

- Det er alltid sånn at vi lander noe av innholdet i løpet av de siste ukene.

Nylig gjestet Rolness også Redaktørforeningens høstmøte i Oslo. Les Journalistens intervju med Rolness.

Faglig og sosialt

Konferansen har et utgiftsbudsjett på 550.000 kroner. Den finansieres av konferanseavgifter og bidrag på 163.000 fra Norsk Journalistlag (NJ) og 25.000 fra Nordnorsk Redaktørforening.

Haarvik forteller at Svarte Natta er viktig både faglig og sosialt for journalistene i Nordland, Troms og Finnmark.

- Det er viktig å treffe hverandre og hilse på hverandre. Svarte Natta er viktig som inspirasjonskilde og gir et solid faglig løft med programposter som gravekurs og mobiljournalistikk-kurs. Samtidig er det et sosialt pusterom i en hektisk hverdag.

Haarvik forteller at årets deltagelse er det nest høyeste i konferansens historie. Det mener han er bra i lys av de siste årenes nedbemanning i mediehusene.

LIK JOURNALISTEN PÅ FACEBOOK

Powered by Labrador CMS