Eriksen tror på gjennomføring

Men det kan være han må svelge en kamel eller to.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Thor Gjermund Eriksen gir ikke opp håpet på å få gjennomført oppkjøpet og integrasjonen med Edda Media hvor alle titlene er med.

I slutten av april varslet både Medietilsynet og Konkurransetilsynet inngrep i forhold til fusjonen. Konkurransetilsynet gikk så langt at de i sitt varsel sa at Drammens Tidende, Fredriksstad Blad, Tønsbergs Blad og Varden ville svekke konkurransen i sine områder om de ble med i kjøpet.

– Vi må få tilbake den konkurransesituasjonen som var før kjøpet skjedde, sa avdelingsdirektør Jostein Skaar i tilsynet til Journalisten den gang.

Valgene overrasket

Fra A-pressens hold vises det til at det ikke er noen endringer i konkurranseforholdet, ennå.

– Jeg ble overrasket over at de tok med Drammens Tidende i konkurransen med Bygdeposten og Eiker Avis. Og Tønsbergs Blad, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen.

Han svarer at det uansett ikke er disse varslene som eventuelt får han til å våkne midt på natten.

Eriksen holder på at det har vært noen hektiske uker siden da. Fredag har A-pressen frist for sine merknader til Konkurransetilsynets varsel, men håper at de gjennom dialog vil få til en god løsning.

Uansett, sier han, har ingen av tilsynene varslet at de vil forby selve oppkjøpet, selv om de har noen innsigelser og bekymringer.

Vil ikke vurdere

Dialogen begynner nå, og han har fortsatt stor tro på at det skal gå deres vei. Selv med Varden som ifølge tilsynet også svekker konkurransen på nyhetssiden dersom den blir med på kjøpet. De øvrige tre avisene svekker konkurransen i sine lokale annonsemarked.

Hvor stor anslår du muligheten er for at Varden blir med?

– Jeg kan ikke sette prosentanslag på det, men jeg tror vi vil komme til en løsning.

På riksplan, sier han, har tilsynet ikke kommet med innsigelser til nasjonalt reklamesalg eller trykkervirksomheten.

Demokraten har lenge vært spekulert om den vil bli lagt ned for å få gjennomført kjøpet.

Tøff fortid, tøff fremtid

Eriksen sier at avisen har hatt en tøff hverdag lenge, og at hverdagen vil fortsette å være tøff for nummer to-avisen i Fredrikstad. Men å legge den ned foreligger ingen planer om.

– Du må huske at Demokraten er en av få nummer to-aviser igjen i Norge. Det er klart det vil bli tøft, men jeg må si jeg er imponert over det de har klart å få til der nede.

Vi må tilbake til den konkurransesituasjonen som var før kjøpet skjedde. Og så er det ikke uten betydning hvem som kjøper. Det må være en som kan opprettholde denne konkurransen.

Powered by Labrador CMS