«Høyreavviker» kjøper Ny Tid

Ukeavisa overtatt av Thor Halvorsen fra Freedom Forum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

(Ny Tids redaktør Dag Herbjørnsrud gjør oppmerksom på at Halvorssen aldri hadde kontrollerende eierskap i Ny Tid. Andre eiere er senere kommet inn.)

Den radikale ukeavisa Ny Tid, med aner i Orientering og SF/SV, er kjøpt opp menneskerettsaktivisten Thor Halvorssen, skriver Klassekampen.

Den nye eieren er født i Venezuela i 1976, utdannet og bosatt i USA, og har norsk familiebakgrunn på farssiden.

Kuppanklager

Halvorssen var i hissig polemikk med Dagbladet og den marxistiske tankesmien Manifest da Oslo Freedom Forum arrangerte en stor konferanse i Oslo for to uker siden. Manifests Magnus Marsdal anklaget arrangørene for å omgi seg med tidligere kuppmakere i Venezuela. Han gjentar i dagens Klassekampen at Halvorssen er ”høyreradikal”.

Ny Tid har fem ansatte. Mentor Media, som eier Vårt Land og Dagsavisen, besluttet seg for å selge ukeavisa i begynnelsen av april. Tidligere sjefredaktør Magne Lerø var blant interessentene. Dagbladet skriver i dag at hvis ikke bladet ble solgt til Halvorssens selskap Hunter Image Media, ville det blitt overtatt av Lerø eller slått konkurs 1. mai.

Det tyrkiske selskapet Bahaar Media går også inn på eiersiden. Konstituert ansvarlig redaktør Dag Herbjørnsrud sier seg svært fornøyd med eierskiftet.

SV takket nei

Ryktene om at Halvorssen hadde kuppet Ny Tid, begynte å svirre for en drøy uke siden. Før helgen bekreftet konsernsjef Helge Simonnes i Mentor Medier indirekte at bladet var solgt, men han vegret seg for å navngi søkeren.

Det ble antydet at hemmeligholdet skyldtes vedtekter som gir partiet SV forkjøpsrett til Ny Tid. Men denne forklaringen falt sammen da partiledelsen gjorde det klart overfor Journalisten at den ikke var interessert i å overta.

Ukeavisa mottar i år 2,8 millioner i pressestøtte via Kulturrå det, men strever med å få balanse i regnskapene. De nye eiernes planer for bladet er ikke kjent. Redaktør Herbjørnsrud understreker at de vil respektere den redaksjonelle uavhengigheten.

Aftenposten opplyser at Ny Tid ble solgt for 1,65 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS