Gerd Johansen startet Nye Trakter hjemme på kjøkkenbordet.

Tidligere «P4-dronning» Gerd Johansen er død

Musikkjournalisten og radioveteranen ble 82 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

«Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Gerd Johansen har gått bort, 82 år gammel. Gerd var gjennom mange år programleder på P4, og vil bli husket som en av våre mest kjære radiostemmer. Hvil i fred», skriver P4 på sin Facebook-side fredag kveld.

Gerd Johansen er mest kjent som programleder for ulike P4-programmer, men var hun også en pioner innenfor norsk musikkjournalistikk. I 1978 startet hun opp musikkavisen Nye Takter, som lever videre som faste musikksider i Dagsavisen.

– På det tidspunktet fantes det ingen musikkavis. Det hadde vært flere forsøk, men interessen var for liten. Musikk var noe man lyttet til, ikke leste om, fortalte Johansen til Journalisten i fjor sommer.

– Vi var de første som tok popmusikken seriøst. Tenk hvor mye det har forandret seg. Pop var mindreverdig da, men nå har det minst like høy verdi som rock.

Mest kjent er imidlertid Johansen for sin radiokarriere, og da først og fremst P4. Her var hun å høre i programmer som «Fem Høns», «Midt på en søndag», «Før frokost» og «Timen». Hun var også programleder på rockekanalen P4 Bandit.

– Det var en drøm av en jobb og jeg var vanvittig bortskjemt, sa Johansen, som i disse årene fikk kallenavnet «P4-dronningen».

Hemmeligheten til suksess i radio, ifølge Johansen, er å ikke ignorere lytterne, men heller være i kontakt med dem og inkludere dem.

– Som radiovert skal du ikke snakke til lytterne, men med dem. Hvis ikke blir det fryktelig kjedelig.

Powered by Labrador CMS