Sekretariatsleder Torbjørn Brenna i Norsk Journalistlag (NJ). Foto: Glenn Slydal Johansen

Journalistlaget i minus, men foran budsjett

Sekretariatsleder Torbjørn Brenna fikk inn flere kontingentinntekter enn forventet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlag (NJ) gjør opp regnskap i første halvår med et underskudd på 1,2 millioner kroner. Det er 570.000 kroner bedre enn budsjettert.

Årsaken til forbedringen er at fagforeningen har beholdt flere medlemmer enn de budsjetterte med. Kontingentinntektene var i første halvår på 23,3 millioner kroner mot budsjetterte 22,3 millioner kroner.

I august hadde NJ 6.679 fullt betalende medlemmer. Fagforeningen har budsjettert med et gjennomsnitt på 6.650 gjennom hele året.

Minus for 2015

Samtidig som inntektene har holdt seg oppe, har kostnadene i NJ økt. De var i første halvår på 26,6 millioner kroner, mot 25,9 millioner kroner budsjettert. Årsaken forklares med økte kostnader til sentral drift. Kostnadene til organisasjonsbygging ble lavere enn ventet. NJ brukte 3 millioner kroner på drift av lokallag i første halvår, som er et tall i tråd med budsjett.

Journalistlaget har i år valgt å slutte med den tidligere praksis om å revidere budsjettet og erstatte den med en prognose i stedet. For hele året forventer NJ nå et underskudd på 470.000 kroner mot budsjett på minus 590.000 kroner.

Journalisten

Fagnettstedet Journalisten er fra i år innlemmet som en avdeling i NJ. Regnskapet for Journalisten i første halvår viste et overskudd på 315.000 kroner, som er 90.000 kroner dårligere enn budsjett. For hele året har fagpublikasjonen budsjettert med et overskudd på 70.000 kroner.

Ifølge landsstyrepapirene kan en ytterligere forverring av Journalistens resultat føre til underskudd i inneværende år. Egenkapitalen var ved siste årsskifte på 225.000 kroner.

Powered by Labrador CMS