Hilde Tretterud og Arnt Sommerlund er blant søkerne til stillingen som sekretariatsleder i NJ. Foto: NJ og Birgit Dannenberg

Vil lede NJs sekretariat

Kommunikasjonsrådgiver Hilde Tretterud og kampanjeleder Arnt Sommerlund blant søkerne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlag (NJ) jakter etterfølgeren etter avtroppende generalsekretær Jahn-Arne Olsen. Forrige uke gikk søknadsfristen til stillingen som nå har fått navnet sekretariatsleder, ut.

Søkerlista forteller blant annet at en intern og en halvintern kandidat er blant de åtte søkerne.

Det er leder Thomas Spence i Norsk Journalistlag (NJ) som leder ansettelsesprosessen. Han er fornøyd med søkerlista.

- Kandidatene har variert bakgrunn. Jeg regner med at vi finner den neste sekretariatslederen på den lista, sier Spence.

Søkerlista ser slik ut:

Hilde Tretterud (49) har vært kommunikasjonsrådgiver i NJ siden 2008. Før det hadde hun jobbet som rådgiver samme sted siden 1999. Tretterud har bakgrunn som journalist i NRK.

Arnt Erling Sommerlund (47) er i dag prosjektleder for kampanjen for journalistikken, som ble vedtatt av NJ-landsmøtet i fjor vår. Han har tidligere vært ansvarlig redaktør i Romsdals Budstikke og ITavisen og journalist i iTromsø. Han har også jobbet med kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og Helse Midt-Norge.

Ulf Kirkemo (55) jobber i dag som daglig leder for Norsk Havnesikring. Han har ledererfaring fra Oslo kommune, NAF-Data, Trygg Trafikk og Flyktninghjelpen. Kirkemo er utdannet innenfor administrasjon, økonomi og ledelse.

Trine Skaug Væråmoen (50) er i dag administrativ leder i foretaket Trivselsleder. Hun har ledererfaring fra blant annet Designskolen og IGM.

Atle Faye (52) jobber i Kulturrådet, med kulturvern, digital utvikling og immateriell kulturarv.

Torbjørn Brenna (51) jobber som avdelingssjef for personal, økonomi og drift i selskapet Delta.

Thorbjørn Johan Gaarder (59) er en multisøker. Han har tidligere ønsket stillingene som generalsekretær i Presseforbundet, finansdirektør, helsetopp, skattedirektør og politimester i Oslo. Han er ifølge Dagbladet jusutdannet fra Geneve og har blant annet vært sentral i det norske bistandsfondet Norfund.

I tillegg er en kvinnelig søker med ukjent alder anonymisert.

NJ regner med å ha ansettelsen på plass i begynnelsen av desember.

Powered by Labrador CMS