Statsminister Erna Solberg (H) reagerer på Finansavisen-redaktør Trygve Hegnars karakteristikker av KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Solberg i rette med Hegnars bibelske Hareide-beskrivelse på lederplass i Finansavisen

– Ærlig talt, Trygve Hegnar, skriver statsministeren på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Erna Solberg (H) reagerer skarpt på måten Finansavisens redaktør Trygve Hegnar karakteriserer KrF-leder Knut Arild Hareide på.

– Hareide misliker sterkt å bli sammenlignet med Judas Iskariot, en av de tolv disiplene til Jesus som til slutt forrådte ham. Men å tvinge gjennom en venstresving og plassere Aps leder Jonas Gahr Støre som statsminister, er et ganske stort svik mot egne velgere og Erna Solberg, skriver Hegnar.

– Det er faktisk et svik mot alle borgerlige velgere, som inntil nylig har utelukket at KrF skulle være et parti i den sosialistiske folden, heter det videre.

Solberg kommenterte lørdag ettermiddag lederartikkelen på sine Facebook -sider.

– Ærlig talt, Trygve Hegnar. Vi løfter ingen debatter ved å bruke denne typen ord som du gjør i din lederartikkel i Finansavisen i dag, skriver hun.

– Også jeg har vært uenig med Knut Arild Hareides beskrivelser av hva vi har fått til sammen. I stedet for å felle regjeringen og styre på SVs nåde, håper jeg de vil forhandle med oss først. Men selv om jeg er skuffet over Knut Arilds anbefaling, må vi unngå å bruke negative kallenavn på hverandre, skriver Solberg.

Hun ønsker i stedet en diskusjon om politiske saker.

Også Venstre-leder Trine Skei Grande reagerer på Hegnars retorikk, som hun mener ikke bidrar til «en opplyst, saklig debatt».

– Dette må man kunne diskutere uten å omtale hverandre med slike karakteristikker, skriver hun på Facebook.

Som kjent pågår det for tiden en heftig dragkamp internt i KrF om hvem partiet skal samarbeide med fremover. Hareide ønsker regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, mens de to nestlederne ønsker å fortsette samarbeidet med Solberg-regjeringen.

Powered by Labrador CMS