Jan Johnsen oppgraderer FM-senderne til Radio Tromsø, selv om de også er på DAB. Her ved senderen på Kvaløya i Tromsø. Foto: privat

Kombinasjonen FM og DAB har skapt lyttereksplosjon i nord

Gode tall for Radio Tromsø.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det går endelig veldig bra. Det har vært ei tøff tid fram til nå, men nå har det virkelig tatt av, for å si det mildt.

Det sier daglig leder i Radio Tromsø, Jan Johnsen til Journalisten, etter at lyttertallene til lokalradiostasjonen har eksplodert de siste månedene, ifølge Nordlys. Lokalradiostasjonen sender hele døgnet, med hovedsendinga «God ettermiddag, Tromsø» som høydepunkt.

– Kriterium for å overleve

Over 40 prosent av de spurte oppgir at de lytter mer til Radio Tromsø etter at de riksdekkende radiokanalene sluttet å sende på FM-nettet. Det viser en spørreundersøkelse som er gjennomført av InFact for tromsøavisa Nordlys, som først omtalte saken.

– De gode tallene skyldes at vi er både på FM og DAB. Nå ser vi hvor bra det blir, sier Johnsen.

– For oss har det vært et kriterium for å overleve.

Radio Tromsø begynte å sende på DAB-nettet før slukkinga av FM i 2017, og har siden da altså både sendt på digitalt og analogt radionett. Fortsatt sender 189 norske lokalradiokanaler på FM-båndet, foreløpig fram til 2022.

Johnsen har troa på at FM-nettet vil være i drift også etter dette, både på grunn av sikkerheten og fordi resten av Europa fortsetter å bruke det analoge nettet.

– FM-nettet kommer ikke til å slukke, sier han bestemt.

Oppgraderer FM og ansetter flere

Med økonomien på plass håper Johnsen snart å utvide med flere ansatte.

–Vi ser snart etter flere gode radiostemmer, og vi er hele tiden på leting etter de rette personene, gjerne noen som er unge, sultne og fremadstormende.

De har sendt på DAB-nettet i ett år allerede, men samtidig har de oppgradert FM-senderne i Nord-Troms. Nå kan en også høre kanalen mange grisgrendte steder i den nordlige delen av fylket, ifølge Nordlys.

«Oppgraderinga har gjort Radio Tromsø tilgjengelig på FM-nettet i Nordreisa, Skjervøy, Lyngen, Kåfjord, Storfjord, Kvænangen, Karlsøy og store deler av Ringvassøy og Vannøya. Til og med i Dåfjorden», skriver avisa.

Via Johnsen Gruppen AS eier Johnsen både Radio Tromsø og Radio Bardufoss, og er også medeier i Radio 3 i Bodø. Til sammen dekker de 50 prosent av Nord-Norge mener Johnsen, og presiserer hvor viktig han mener det er at lokale medier står sammen.

Powered by Labrador CMS