Trygve Hegnar er blitt tilbudt å kjøpe seg opp i de fleste norske avisselskap. Foto: Kathrine Geard.

Hegnar tilbudt Polarispost

Schibsted jakter på kjøpere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mange eierposter er i bevegelse i den norske mediebransjen, blant disse Schibsted og Terje Roll-Danielsens poster i Polaris Media, kanskje Telenors post i A-pressen og trolig hele Edda Media.

Edda

Medieeier Trygve Hegnar sa under et foredrag på BI sommeren for to år siden at han vurderte å kjøpe Edda Media. Han fikk flere forespørsler om han gå inn i det engelskeide konsernet.

– Ledelsen satt jo her (på Hegnars kontor, red.anm.). Så gjorde jeg ikke det. Det var åpenbart i spill, siden ledelsen spurte om jeg ville kjøpe, sier Hegnar til Journalisten.

For ham ble tallene for store til å være av interesse. I et intervju om Kapitals 40 årsjubileum spør vi om Hegnar kunne tenkt seg å kjøpe noen av postene som nå skal være i spill.

Polaris

– Nå er du inne på noe morsomt noe, jeg er blitt tilbudt å kjøpe posten som kunne gi kontroll i Polaris. Jeg fikk tilbudet gjennom en megler. Men fant ut at det var litt fjernt og stort. Og så ville jeg ikke gå inn i ny fight med Erik Must (som blokkerte Hegnar i Gyldendal, red.anm.).

Hegnar forteller at han klart kunne tatt utfordringen, men at det hadde gått på bekostning av det han best liker å gjøre, nemlig å skrive for Kapital og Finansavisen.

A-pressen

Før Edda kom på banen og tilbød Hegnar å kjøpe, var han noen år tidligere blitt tilbudt å kjøpe finske Sanomats post i A-pressen,

– Jeg driver et middelt stort forlagshus, og jeg liker å vite hva jeg gjør. Det ville kanskje blitt i største laget, sier Hegnar. Samtidig forteller han at prognosene ikke var særlig oppløftende for Edda Media. Å sette i gang med en kostnadsprosess i et mediekonsern som allerede har vært gjennom effektiviseringer i både Orkla og Mecom, har ikke fristet den kjente finansmannen.

– Hver gang det er kommet opp så har jeg følt at det ikke er det jeg vil. Jeg vil ikke eie 40 aviser fordi det er morsomt.

Schibsted

Finansdirektør Trond Berger i Schibsted sier til Journalisten at de ser på alle muligheter for å kunne selge seg ned i Polaris og dermed kontakter mange, men kommentere spesifikke kontakter ønsker han ikke.

– Vi jobber med dette, og tror vi skal få det til. Men samtidig erkjenner vi at det få langsiktige norske medieinvestorer, sier han.

Schibsted har fått pålegg fra Medietilsynet om å selge seg ned i Polaris i løpet av mai.

Powered by Labrador CMS