– BT har en unik og viktig posisjon i Bergen og på Vestlandet, og vi har hatt en formidabel utvikling de siste årene, sier sjefredaktør Trond Olav Skrunes.

MEDIEFOLK:

Trond Olav Skrunes er ny sjefredaktør i Bergens Tidende

– Jeg brenner for journalistikken, og det finnes neppe en mer spennende og utviklende jobb enn å lede Bergens Tidende, sier den ferske sjefredaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Bergens Tidende (BT) har ansatt Trond Olav Skrunes (49) som ny sjefredaktør etter Frøy Gudbrandsen.

Det melder Schibsted i en pressemelding.

– Dette er selvsagt en stor utfordring, men først og fremst en fantastisk mulighet. Jeg brenner for journalistikken, og det finnes neppe en mer spennende og utviklende jobb enn å lede Bergens Tidende, sier Skrunes i pressemeldingen.. 

Skrunes kommer fra stillingen som nyhetsredaktør i BT, og har siden Gudbrandsens avgang i desember i fjor vært konstituert sjefredaktør. 

Tidlig i karrieren jobbet han for Haugesunds Avis, studentavisen Studvest, TV 2 og lokalavisen Sydvesten i Fyllingsdalen i Bergen. Deretter gikk han til Bergensavisen, før han kom til Bergens Tidende som journalist i 2008.

Etter flere år som redaksjonell leder i BT, dro han til VG i 2017 og ble leder for nyhetsavdelingen. I 2020 kom han tilbake til BT som nyhetsredaktør. 

Nye BT-sjefen er utdannet cand.mag fra Universitetet i Bergen (1999), og har en EMBA i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole (2018).

– BT har en unik og viktig posisjon i Bergen og på Vestlandet, og vi har hatt en formidabel utvikling de siste årene. Senest mandag i forrige uke satte BT en ny rekord. Aldri før har så mange abonnenter brukt bt.no. Den sterke posisjonen BT har, skal vi sammen forsvare og utvikle. Jeg gleder meg til å ta fatt på den oppgaven, sier Skrunes.

Styreleder i BT, og tidligere sjefredaktør i avisen, Øyulf Hjertenes, legger til:

– Trond Olav Skrunes er en erfaren publisist som kan vise til meget gode resultater i sitt lederskap. Trond Olav kjenner BTs muligheter og utfordringer bedre enn de fleste, og har klare tanker om hvordan Bergens Tidende kan utvikles videre. Han har god forståelse av betydningen av lagspill for å lykkes i dette arbeidet, og er en godt likt leder. Jeg er veldig glad for at Trond Olav vil ta på seg ansvaret som sjefredaktør.

Skrunes tiltrer i stillingen umiddelbart.Powered by Labrador CMS